Πως να γίνετε νεότεροι με σεξ;

  • Iatropedia
Ένας δωρεάν τρόπος για να σβήσετε τα σημάδια του χρόνου από το πρόσωπο χωρίς να χρειαστείτε να καταφύγετε στο πλαστικό χειρουργό είναι το σεξ. Νέες επιστημονικές έρευνες έδειξαν ότι όσοι έχουν συχνά ερωτικές περιπτύξεις φαίνονται νεότεροι από την ηλικία μας, ακόμη και κατά εφτά χρόνια!

Όπως υποστηρίζει ο βρετανός ψυχολόγος Dr David Weeks τέως διευθυντής του τμήματος γηριατρικής του Βασιλικού Νοσοκομείου του Εδιμβούργου με βάση τις έρευνές του εκείνοι που έμοιαζαν πιο νέοι από την ηλικία τους υποστήριζαν ότι έκαναν σεξ κατά 50% περισσότερο από το μέσο όρο στην ηλικία των 40-50 ετών – δηλαδή περίπου τρεις φορές την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον Dr Weeks η απόλαυση που πηγάζει από το σεξ είναι σημαντικός παράγοντας για τη διατήρηση της νεότητας. Επίσης παίζει ρόλο και η βιολογία μέσω της απελευθέρωσης πολύτιμων ενδορφινών – τις παυσίπονες ορμόνες που βελτιώνουν τη διάθεση. Κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής επίσης τονώνεται η κυκλοφορία του αίματος, ενώ βελτιώνεται ακόμη και η ελαστικότητα του δέρματος, συντελώντας σε μια πιο νεανική εμφάνιση.

Φυσικό κολλαγόνο

Ένας από τους βασικούς λόγους που το σεξ αποτελεί ελιξίριο νεότητας είναι ότι αυξάνει την παραγωγή του κολλαγόνου στο σώμα το οποίο δίνει στο δέρμα ελαστικότητα ενώ το βοηθάει στην καταπολέμηση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.

Ενδορφίνες και κυκλοφορία αίματος

Το σεξ είναι το πιο φυσικό αντικαταθλιπτικό αφού μέσω αυτής της ερωτικής διαδικασίας απελευθερώνονται οι πολύτιμες ενδορφίνες – οι παυσίπονες ορμόνες που βελτιώνουν τη διάθεση. Κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής επίσης τονώνεται η κυκλοφορία του αίματος, ενώ βελτιώνεται ακόμη και η ελαστικότητα του δέρματος, συντελώντας σε μια πιο νεανική εμφάνιση.

Ρίχνει την πίεση

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Biological Psychology έδειξε ότι όταν οι συμμετέχοντες έκαναν σεξ πριν υποβληθούν σε μια αγχωτική κατάσταση, η αρτηριακή τους πίεση δεν αυξανόταν τόσο, όσο εκείνων που απείχαν από το σεξ. Τα αποτελέσματα ήταν τα ίδια τόσο για τους άνδρες όσο και τις γυναίκες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε όλα τα ύποπτα σημάδια της πνευμονίας!

Ναι ή όχι στο σεξ την πρώτη νύχτα του γάμου;

Δώστε λάμψη στο πρόσωπο με πρωτοποριακή θεραπεία!

Ποιες τροφές ''ρίχνουν'' τη χοληστερίνη;