Πως μπορείτε να φαίνεστε νεότεροι με το σεξ!

  • Iatropedia
Πηγή νεότητας το σεξ. Ερευνητές αποκάλυψαν ότι το συχνό και ποιοτικό σεξ μπορεί να σβήσει έως και πέντε χρόνια από το πρόσωπο το οποίο αποτελεί ένα από τα σημεία του σώματος που προδίδει την ηλικία. Ρυτίδες, ακμή, θαμπό ή ξηρό δέρμα εξαλείφονται χάρη στην ενδορφίνη μια ορμόνη που απελευθερώνεται κατά την διάρκεια των ερωτικών συνευρέσεων.

Ο Δρ David Weeks Βρετανός σύμβουλος κλινικός ψυχολόγος στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου, ισχυρίζεται ότι το συχό σεξ μπορεί να σας κάνει να δείχνετε νεότεροι.

Σε μελέτη, που πραγματοποίησε διαπίστωσε ότι οι ηλικιωμένοι άνδρες και γυναίκεςμε ενεργή σεξουαλική ζωή έδειχναν πέντε με επτά χρόνια νεότεροι από την πραγματική τους ηλικία. τΠροκειμένου να επιβεβαιώσει τις θεωρίες του, ο Weeks αφιέρωσε μία ολόκληρη δεκαετία παίρνοντας συνεντεύξεις από άνδρες και γυναίκες αναφορικά με τη σεξουαλική τους ζωή.

Έτσι ανακάλυψε ότι εκείνοι που έδειχναν νεώτεροι από την ηλικία τους ήταν όσοι έκαναν σεξ κατά μέσο όρο τρεις φορές την εβδομάδα. Σύμφωνα με τον δρ.Weeks, η ικανοποίηση που εισπράττει κανείς από τη σεξουαλική πράξη είναι σημαντικός παράγοντας στη διατήρηση της νεότητας. 'Όσο αφορά την συχνότητα ο ειδικός προτείνει τουλάχιστον»δύο με τρεις φορές την εβδομάδα σεξ για όσους θέλουν να παραμείνουν νέοι.

χαρίζει λαμπερό δέρμα

Αυτό συμβαίνει λόγω της βελτίωσης της κυκλοφορίας του αίματος η οποία με τη σειρά της συμβάλλει στην καλύτερη οξυγόνωση της επιδερμίδας. Επιπλέον, οι τοξίνες που αποβάλλονται από τον οργανισμό φαίνεται ότι λειτουργούν ως φυσικό πίλινγκ.

καθαρίζει τους πόρους

Ο ιδρώτας κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης, λειτουργεί ως φυσικ καθαρισμό του προσώπου σας. Ο ιδρώτας καθαρίζει τους πόρους από τη σκόνη, τους ρύπους και τα κατάλοιπα του μακιγιάζ.

καταπολεμά την ακμή

Όπως συμβαίνει και με όσους ασκούνται, το σεξ μειώνει τα επίπεδα των ορμονών και τις εξισορροπεί. Το αποτέλεσμα είναι πιο λαμπερό δέρμα και πιο υγιή μαλλιά!

πράσινο λίφτινγκ

το σεξ ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου της επιδερμίδας. Έτσι το δέρμα σας γίνεται πιο σφριγηλό και οι λεπτές γραμμές εξαλείφονται.

Προσφέρει ενυδάτωση

Χάρη στην καλύτερη κυκλοφορία αίματος και οξυγόνου στον οργανισμό προστατεύει από την ξηρότητα του δέρματος. Παράλληλα η καλύτερη κυκλοφορία του αίματος δίνει στην επιδερμίδα την απαραίτητη ενυδάτωση για να παραμείνει υγιής και λαμπερή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πόσο ασφαλές είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Στα τάρταρα η ερωτική επιθυμία των Ελλήνων

Δωρεάν και πάλι ειδική εξέταση για τον καρκίνο του μαστού από τον ΕΟΠΥΥ!

Επικίνδυνη ή αποτελεσματική η δίαιτα Ντουκάν;