Ποιο είναι το μενού που »χτυπά» το άσθμα;

  • Iatropedia
Δεν υπάρχει θαυματουργή δίαιτα η οποία μπορεί να εξαλείψει τα εξαφανίσει τα συμπτώματα του άσθματος. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες τροφές οι οποίες είναι δυνατόν να ανακουφίσουν ή να ελαχιστοποιήσουν από το άσθμα.

Τρώτε άφθονα φρούτα και λαχανικά. Η β-καροτίνη και βιταμίνες C και E μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής που προκαλείται από χημικές ουσίες κύτταρο-καταστροφικά γνωστά ως ελεύθερες ρίζες.

Βάλτε τη βιταμίνη D στο πιάτο σας.Οι άνθρωποι με πιο σοβαρό άσθμα μπορεί να έχουν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D. Το γάλα, τα αυγά και τα ψάρια, όπως ο σολομός, όλα περιέχουν βιταμίνη D. καν να ξοδέψει λίγα λεπτά έξω στον ήλιο μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της βιταμίνης D.

Αποφύγετε τα θειώδη τα οποία μπορεί να πυροδοτήσουν τα συμπτώματα άσθματος σε ορισμένους ανθρώπους. Οι ουσίες αυτές χρησιμοποιούνται ως συντηρητικό, στο κρασί, στα αποξηραμένα φρούτα,στα τουρσιά, στις φρέσκες και κατεψυγμένες γαρίδες και σε κάποια άλλα τρόφιμα.

Αποφύγετε να πάθετε κάποια τροφική αλλεργία. Σε μερικούς ανθρώπους, η άσκηση μετά το φαγητό αλλεργία τροφές που προκαλούν οδηγεί σε συμπτώματα άσθματος.

Φάτε με μέτρο . Η παχυσαρκία μπορεί να επιδεινώσει το άσθμα. Ακόμα και η απώλεια λίγων κιλών μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα σας.

Είναι επίσης πιθανό ότι όσοι τρώνε λιγότερο αλάτι (νάτριο) ή τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (λάδια βρίσκονται σε κρύο νερό τα ψάρια και ορισμένους ξηρούς καρπούς και σπόρους) μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα του άσθματος.

Κάνοντας τις σωστές επιλογές για το τι τρόφιμα για να φάνε και τι τροφές να αποφεύγετε δεν θα θεραπεύσει το άσθμα. Αλλά μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα σας και τη γενική υγεία σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πως το άσθμα μπορεί να σκοτώσει;

Γιατί ''φουντώνει'' το αλλεργικό άσθμα;