Ποια επαγγέλματα κάνουν κακό στο σεξ;

  • Iatropedia
Κρίση δεν περνούν μόνο οι οικονομίες των χωρών αλλά και η ερωτική ζωή των ανθρώπων. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνδρες και γυναίκες εμφανίζουν υποτονική σεξουαλική επιθυμία, ενώ σημαντικό ποσοστό βιώνει το σεξ εντελώς μηχανικά. Λίγο η κρίση λίγο οι αναδουλειές πως να έχει όρεξη και διάθεση για σεξ. Οι μελετητές αυτή την φορά θέλησαν να ανακαλύψουν αν το επαγγέλματα επηρεάζουν την ερωτική ζωή και πόσο.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάσθηκαν κατά την διάρκεια του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Σεξουαλικής Ιατρικής, όσοι άνδρες ασκούν επαγγέλματα τα οποία προκαλούν έντονη κούραση, ανταγωνιστικότητα, άγχος και στρες είναι ανοργασμικοί.

Σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων, γιατροί, δημοσιογράφοι, πολιτικοί, οι φωτορεπόρτερ, οι εκφωνητές ειδήσεων, τα στελέχη της διαφήμισης, οι αρχιτέκτονες, οι χρηματιστές, οι τεχνικοί ιατρικών μηχανημάτων και οι μεσίτες.

Όπως προέκυψε από την ίδια έρευνα οι αποδόσεις στο σεξ των ανδρών αυτών που ασκούν αυτά τα επαγγέλματα πέφτουν κατακόρυφα λόγω των πιέσων που υφίστανται καθημερινά.

Παρόλο που το σεξ έχει ευεργετική επίδραση επίδραση αναφέρουν οι ερευνητές της έρευνας ωστόσο είναι τέτοιες οι επιπτώσεις στην δουλειά που δημιουργούν διαταραχές στη στύση.

Σύμφωνα με τους ερευνητές ο άνδρας μπορεί να έχει καλύτερες επιδόσεις στο σεξ όταν δεν χρειάζεται να αποδείξει τη σεξουαλική του ικανότητα, ενώ για να αποδώσει συμβάλλει η καλή ψυχική κατάσταση, τα ικανοποιητικά επίπεδα ορισμένων ορμονών του οργανισμού, η καλή λειτουργία ορισμένων αντανακλαστικών τόξων του νευρικού συστήματος και η καλή λειτουργία του αγγειακού συστήματος του πέους.

Τα τσιγάρα τα ποτά και τα ξενύχτια

Ένα ακόμη ανησυχητικό στοιχείο που προέκυψε από αυτήν την μελέτη είναι το γεγονός ότι όσοι κάνουν αυτά τα επαγγέλματα ακολουθούν ένα ανθυγιεινό τρόπο ζωής γεγονός που επιδεινώνει το πρόβλημα.

Τρέφονται ανθυγιεινά, καπνίζουν αρειμανίως και ποτέ δεν σταματούν στο ένα ή δυο ποτηράκια

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το κάπνισμα δύο τσιγάρων στη σειρά μπορεί να προκαλέσει μείωση της ροής του αίματος στο γενετικό σύστημα κατά 30%. Επίσης, οι καπνιστές 30 τσιγάρων και άνω την ημέρα παρουσιάζουν δυσλειτουργία της στύσης δέκα φορές περισσότερο από τους καπνιστές των 10-15 τσιγάρων ημερησίως.

Εξίσου αρνητικό ρόλο στις σεξουαλικές επιδόσεις παίζει και το αλκοόλ αφού η υπερκατανάλωσή του θα δημιουργήσει πρόβλημα στύσης, σε κάποια στιγμή της ζωής τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πως να κρατήσετε μακρυά σας τις ιώσεις;

Ποιες τροφές θυμίζουν ανθρώπινα όργανα; ΦΩΤΟ

Επειδή…το μέγεθος μετράει! Νέα μέθοδος

Ποιες ασθένειες προλαμβάνει το βούρτσισμα των δοντιών;