Όσα μετανιώνουν οι άνδρες και οι γυναίκες στο σεξ!

  • Iatropedia
Άνθρωποι είμαστε και λάθη κάνουμε ...Μπορεί να αγαπάμε τα λάθη μας αλλά για κάποια πράγματα ή καταστάσεις που έχουν συμβεί... μετανιώνουμε! Το θέμα αυτό που απασχολεί εκατομμύρια ανθρώπους άνδρες και γυναίκες μπήκε στο μικροσκόπιο των επιστημόνων. Για ποια πράγματα μετανιώνουν οι άνδρες και οι γυναίκες;

Νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Τέξας και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια UCLA και τα ευρήματα της δημοσιεύθηκαν στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Archives of Sexual Behavior απέδειξε πως οι άνδρες μετανιώνουν συχνότερα το ότι δεν έκαναν σεξ με όσες γυναίκες επιθυμούσαν.

Από την άλλη οι γυναίκες φαίνεται να αμφισβητούν τις επιλογές που έκαναν στους ερωτικούς τους συντρόφους.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η νέα μελέτη βασίστηκε σε τρεις παλαιότερες έρευνες που αφορούσαν συνολικά σε 25.000 σεξουαλικά ενεργούς ενήλικες.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας ο Μάρτι Χάσελτον καθηγητής ψυχολογίας στο UCLA επισημαίνει ότι «για τους άνδρες, κάθε χαμένη ευκαιρία για σεξ ήταν ανέκαθεν μια χαμένη ευκαιρία για αναπαραγωγή κι αυτό κοστίζει από εξελικτικής πλευράς»

χαμένοι.. από χέρι

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες μετανιώνουν κυρίως για τρία γεγονότα:

δεν είναι αρκετά σεξουαλικά ενεργοί όταν ήταν νέοι και στην συνέχεια εργένηδες.

Έντονα όμως από ότι φαίνεται μετανιώνουν για το ότι τους άρεσε μια γυναίκα αλλά δεν κατάφεραν να την προσεγγίσουν επειδή ήταν πολύ ντροπαλοί!

τύψη γένος θηλυκό!

Από την άλλη, οι γυναίκες μετανιώνουν κυρίως για ότι κάνουν σεξ την πρώτη φορά με το λάθος άνθρωπο.

Είναι περισσότερο επιρρεπείς σε απιστίες και πειρασμούς με συνέπεια να μην τους είναι εμπόδιο να προχωρήσουν στο περιστασιακό σεξ για το οποίο όμως τις επόμενες ημέρες μετανιώνουν!

Στο σημείο αυτό ο καθηγητής ψυχολογίας δρ.Χάσελτον αναφέρει ότι «οι επιπτώσεις του περιστασιακού σεξ είναι σημαντικότερες για τις γυναίκες σε σύγκριση με τους άνδρες και αυτό πιθανότατα επηρεάζει τις συναισθηματικές αντιδράσεις και τη σεξουαλική συμπεριφορά ακόμη και σήμερα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μαζί ή χώρια στον ύπνο; Έρευνα!

Τελικά, είναι μεταδοτικό το χασμουρητό;

Έξι νέες στάσεις στο σεξ για αξέχαστους οργασμούς!

Αυτός, αυτή και τα μυστήρια του έρωτα: Έρευνα!