Μάθετε τα νέα; Πέντε μυστικά για καλύτερο σεξ!

  • Iatropedia
Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο για να απογειώσετε την ερωτική σας ζωή. Νέα καυτά επιστημονικά μυστικά που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας ευελπιστούν να ανοίξουν νέους ορίζοντες στη σεξουαλική ζωή. Από το πιο απλό όπως είναι το άρωμα λεβάντας που αυξάνει την ερωτική επιθυμία έως και ποια ημέρα της εβδομάδας θεωρείται η ιδανικότερη για ερωτικές περιπτύξεις οι επιστήμονες μεταλαμπαδεύουν τις γνώσεις τους στους κοινούς θνητούς.

Έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από το Ίδρυμα Smell & Taste Treatment and Research Foundation, στο Σικάγο απέδειξαν ότι σχεδόν κάθε ευχάριστη μυρωδιά αυξάνει τη ροή του αίματος και ως εκ τούτου τη διάθεση για σεξ τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Μάλιστα η διέγερση που προκαλείται από την οσμή κυμαινόταν από 2 έως 5% για το άρωμα των μύρτιλλων, των αρωμάτων με βάση τα λουλούδια αλλά και από την πίτσα με τυρί. Η ερωτική διάθεση εκτοξεύονταν στο 40% όταν οι σύντροφοι μύριζαν τα αρώματα της λεβάντας και της γλυκιάς κολοκυθόπιτας ανακατεμένα μαζί!

Ενδεικτικό πάντως είναι ότι οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα είχαν μειωμένη κολπική ροή αίματος, όταν εκτέθηκαν στις μυρωδιές του ψητού κρέατος, των κερασιών και της… ανδρικής κολόνιας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε άλλη μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο, στην Καλιφόρνια. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το 75% των ανθρώπων που χρησιμοποίησαν άρωμα λεβάντας ήταν περισσότερο ελκυστικοί για τον σύντροφο τους

Μείνετε σε φόρμα

Έρευνα που πραγματοποίησε η Γουίνφρεντ Μ. Κάτλερ, Ph.D., αναπαραγωγική βιολόγος και ιδρύτρια του Ινστιτούτου Athena Institute for Women's Wellness στο Τσέστερ Σπρινγκς της Πενσιλβάνια, στις ΗΠΑ απέδειξε ότι το εβδομαδιαίο σεξ βελτιώνει τα επίπεδα οιστρογόνων των γυναικών.

Το νέο αυτό στοιχείο είναι πολύ σημαντικό για την υγεία αφού τα οιστρογόνα σχετίζονται με την αυξημένη οστική πυκνότητα, το υγιέστερο καρδιαγγειακό σύστημα, τη βελτιωμένη γονιμότητα, τη μειωμένη «κακή» χοληστερόλη, την αυξημένη «καλή» χοληστερόλη και την ηπιότερη εμμηνόπαυση.

«Είναι πολύ ενδιαφέρον το ότι αποκομίζεις τα οφέλη ανεξάρτητα από το αν έχεις οργασμό» συνεχίζει η Γουίνφρεντ Μ. Κάτλερ.

Ποια είναι η καλύτερη μέρα:

Σύμφωνα με έρευνα του London School of Economics το πρωί της Πέμπτης είναι η καλύτερη ώρα και μέρα για να κάνετε σεξ, αφού στους εθελοντές της έρευνας παρατηρήθηκαν αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης τη συγκεκριμένη στιγμή της εβδομάδας.