»Κάψτε» τις θερμίδες του Πάσχα με… σεξ

  • Iatropedia
Μετά τις διατροφικές ατασθαλίες που λίγο πολύ διέπραξαν οι περισσότεροι από εμάς το Πάσχα, ήρθε η ώρα της επιστροφής στην καθημερινότητα. Βέβαια είναι λιγάκι δύσκολο αφού τα ρούχα έχουν στενέψει επικίνδυνα.

Επειδή και το καλοκαιράκι είναι προ των πυλών, μπορείτε να χάσετε τα παραπανίσια κιλά με εύκολο και κυρίως ευχάριστο τρόπο.

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι είναι δυνατόν να αδυνατίσετε κάνοντας σεξ. Ωστόσο ο αριθμός των θερμίδων που καίτε εξαρτάται από τη συχνότητα, τη διάρκεια και την ένταση.

Αναλυτικότερα έρευνα που πραγματοποιήθηκε και δημοσιοποιήθηκε στην ιατρική επιθεώρηση Journal of Sexual Medicinέδειξε, ότι όταν η μέση διάρκεια των ερωτικών περιπτύξεων είναι 30 λεπτά τότε καίτε 150 θερμίδες.

Ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός θερμίδων, αφού κάνοντας άλλες δραστηριότητες, ο αριθμός των θερμίδων που χάνετε είναι σαφώς λιγότερες.

Και για του λόγου του αληθές καθαρίζοντας το σπίτι μπορείτε να κάψετε μόνο 111 θερμίδες.

Αντίστοιχα κάνοντας γιόγκα χάνετε 114 ενώ με τις πιλάτες καίτε 129 θερμίδες.

Την ίδια στιγμή άλλη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Κεμπέκ στον Καναδά έδειξε ότι όταν οι ερωτικές περιπτύξεις των ανδρών διαρκούν 30 λεπτά χάνουν 120 θερμίδες ενώ οι γυναίκες 90.

Την ίδια στιγμή άλλη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο sex roles έδειξε ότι με το σεξ είναι δυνατόν να μειωθούν τα επίπεδα χοληστερόλης.