Οι άντρες με χιούμορ προσφέρουν περισσότερους οργασμούς στις συντρόφους τους!

  • Iatropedia
Το χιούμορ είναι σημάδι νοημοσύνης και οι γυναίκες ανέκαθεν επιλέγουν πιο ευφυείς συντρόφους, αφού, εξελικτικά, η αυξημένη ευφυΐα βοήθησε το ανθρώπινο είδος να επιβιώσει και να θριαμβεύσει. Αυτό, έκανε τους άνδρες με αυξημένο χιούμορ καλύτερους “υποψήφιους” για την αναπαραγωγική διαδικασία.

Και όπως προκύπτει και από έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Evolutionary Psychology journal οι γυναίκες, των οποίων οι σύντροφοι έχουν αυξημένη την αίσθηση του χιούμορ, απολαμβάνουν περισσότερους οργασμούς στην σεξουαλική συνεύρεση.

Προηγούμενες μελέτες καταδεικνύουν ότι οι γυναίκες με συντρόφους που έχουν πιο συμμετρικό πρόσωπο, είναι πιο ελκυστικοί, πιο πλούσιοι, ή πιο μυώδης, βιώνουν περισσότερους οργασμούς. Ο σκοπός της συγκεκριμένης μελέτης ήταν να επεκτείνει αυτά τα ευρήματα, εξετάζοντας πρόσθετα χαρακτηριστικά σε έναν άντρα, ένα εκ των οποίων είναι η αίσθηση του χιούμορ.

Η μελέτη συμπεριέλαβε νεαρές γυναίκες που ήταν σε μόνιμη σχέση με έναν άνδρα. Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές εστίασαν στην συχνότητα και ποιότητα του κολπικού οργασμού στην γυναίκα, επειδή είναι το πιο κρίσιμο για την αναπαραγωγή. Για παράδειγμα, ένας οργασμός που είναι αποτέλεσμα στοματικού σεξ, δεν σχετίζεται άμεσα με τη γέννηση ενός παιδιού.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι καλύτεροι προγνωστικοί δείκτες για τον αριθμό και την ένταση των οργασμών στην γυναίκα ήταν το πόσο ικανοποιημένη είναι με τον σύντροφό της, πόσο την ελκύει, το εισόδημά του και την αυτοπεποίθηση του, όπως την εκτιμάει η ίδια. Επίσης, όσο περισσότερους οργασμούς είχε μια γυναίκα, τόσο πιο ισχυροί οργασμοί ήταν.

Αυτό, όμως, που επίσης προέκυψε από την έρευνα, είναι ότι η καλύτερη αίσθηση του χιούμορ ήταν επίσης μια καλή ένδειξη της σεξουαλικής ευχαρίστησης. Οι γυναίκες με συντρόφους που είχαν αυξημένη αίσθηση του χιούμορ απολάμβαναν περισσότερους και πιο δυνατούς οργασμούς κατά τη διάρκεια του σεξ.

Οι συμμετέχουσες, επίσης, αντιλαμβάνονταν έναν άντρα που έχει χιούμορ ως πιο δημοφιλή, πιο έξυπνο, πιο δημιουργικό και με καλύτερες ηγετικές ικανότητες από έναν άνδρα που δεν έχει καλή αίσθηση του χιούμορ.

Επίσης, οι γυναίκες επέδειξαν μεγαλύτερη πρωτοβουλία για σεξουαλική επαφή με άνδρες που έχουν αυξημένη αίσθηση του χιούμορ και είχαν περισσότερο σεξ μαζί τους σε γενικές γραμμές. Ανέφεραν, δε, ότι ένιωθαν πιο ασφαλείς και πιο αφοσιωμένες στον σύντροφό τους, αν εκείνος είχε χιούμορ.

https://www.psychologytoday.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετρήστε την ένταση του οργασμού σας!

Πόσο σεξ κάνει ένας άνδρας κάθε βράδυ;