Γιατί κάνουν σεξ οι άνδρες;

  • Iatropedia
«Οι γυναίκες χρειάζονται ένα λόγο για να κάνουν σεξ, οι άνδρες απλώς ένα μέρος» αναφέρει χαρακτηριστικά ένα κλισέ το οποίο επικαλούνται πολύ συχνά στην Αμερική. Πάραυτα οι επιστήμονες θέλησαν να ανακαλύψουν τους πραγματικούς λόγους που οι άνδρες κάνουν σεξ. Έτσι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν είναι μόνο οι βιολογικοί λόγοι που ωθούν τους άνδρες να έχουν ερωτικές περιπτύξεις αλλά σχετίζονται τόσο με το μορφωτικό όσο και το κοινωνικό τους υπόβαθρο.

Συγκεκριμένα έρευνα που πραγματοποιήθηκε και δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Archives of Sexual Behavior», φανέρωσε τους απίστευτους λόγους για τους οποίους το ισχυρό φύλο εμπλέκεται σε ερωτικές συνευρέσεις κάνοντας τους επιστήμονες να σηκώσουν ψηλά τα χέρια!

Ένα ποσοστό που άγγιζε το 65% δήλωσε ότι κάνει σεξ γιατί μετά νιώθει καλά. Το ίδιο ποσοστό των ανδρών ισχυρίσθηκε ότι προχωρά σε ερωτικές περιπτύξεις για διασκέδαση αλλά και όταν θέλει να δείξει την αφοσίωσή του στο έτερο ήμισυ.

Το 45% των ανδρών έχει ερωτικές επαφές τρίτου τύπου γιατί επιθυμεί με αυτό το τρόπο να εκφράσει την αγάπη του στην σύντροφό και μόλις ένα ποσοστό που φτάνει το 65% διότι απλά επιθυμούσε αποκλειστικά και μόνο την απόλαυση.

Ορισμένοι άνδρες σε μικρότερα ποσοστά όμως δεν δίστασαν να παραδεχθούν ότι ήταν ερωτευμένοι με το έτερο ήμιση και ζητούσαν διακαώς να ολοκληρώσουν την σχέση τους.

Επίσης άλλοι λόγοι που προέβαλλαν οι συμμετέχοντες στην έρευνα είχαν να κάνουν με την απόκτηση εμπειρίας, το ρομαντικό περιβάλλον, την απόλαυση ενώ σε κάποιους απλά συνέβη.

Βέβαια και η αποχή φαίνεται ότι παίζει το ρόλο της: όσοι είχαν καιρό να κάνουν σεξ, με την πρώτη ευκαιρία έκαναν τις διορθωτικές κινήσεις τους.