Έσπασε ο κώδικας του σεξ: Έρευνα

  • Iatropedia
Τα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ της σεξουαλικής έλξης προσπαθούν να ενώσουν εδώ και χρόνια οι ειδικοί. Τα εξωτερικά χαρακτηριστικά, η χημεία αλλά και η συμπεριφορά των δύο φίλων μπήκαν στο μικροσκόπιο των ερευνητών προκειμένου να ανακαλύψουν ποιοι άνδρες και ποιες γυναίκες θεωρούνται ακαταμάχητοι. Όπως διαπίστωσαν οι ειδικοί οι άνδρες που είναι περισσότερο ελκυστικοί είναι όσοι διαθέτουν θεληματικό πιγούνι, έχουν πολλές θαυμάστριες, το πορτοφόλι τους είναι γεμάτο και διαθέτουν χιούμορ. Από την άλλη οι άνδρες μαγνητίζονται από τις γυναίκες που έχουν λεπτή μέση ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα αλλά και από χημικά σήματα που εκπέμπουν .

Έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν έδειξε πως οι γυναίκες θεωρούν ιδιαίτερα αρρενωπά χαρακτηριστικά το τετράγωνο πιγούνι, αλλά και τα καλοσχηματισμένα και έντονα φρύδια.

ο θαυμασμός των άλλων γυναικών: ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο Aberdeen βρήκαν ότι μια γυναίκα μπορεί να εκδηλώσει ενδιαφέρον για έναν άνδρα που προηγουμένως δεν είχε προσέξει, εάν διαπιστώσει ότι αυτός συγκεντρώνει τα βλέμματα των άλλων γυναικών.

το χιούμορ: οι γυναίκες έλκονται περισσότερο από τους άνδρες που τις κάνουν να γελούν, ενώ οι ερευνητές του καναδικού Πανεπιστημίου McMaster παρατήρησαν ότι στους άνδρες

αρέσουν οι γυναίκες που γελούν με τα αστεία τους!

ανοιχτοχέρηδες:όσοι ξοδεύουν απλόχερα τα χρήματά τους έχουν περισσότερες ερωτικές συντρόφους σε σύγκριση με εκείνους που είναι τσιγκούνηδες.

η ομοιότητά με τον πατέρα:Οι γυναίκες που έχουν καλή σχέση με τον πατέρα τους τείνουν να έλκονται από τους άνδρες που του μοιάζουν, σύμφωνα με τους ψυχολόγους του Πανεπιστημίου Durham.

Τι κάνει τη γυναίκα ακαταμάχητη

Η λεπτή μέση οι γυναίκες με πιο λεπτή μέση σε σχέση με τους γοφούς θεωρούνται ιδιαίτερα ελκυστικές. Συγκεκριμένα, όταν η αναλογία μέσης-γοφών μιας γυναίκας κυμαίνεται γύρω στο 0,7 (π.χ. περίμετρος μέσης 60 εκ. και γοφών 85 εκ.), θεωρείται ιδιαίτερα ελκυστική, επειδή αυτή η αναλογία εκλαμβάνεται ως «απόδειξη» της γονιμότητας της.

το ανοιχτόχρωμο δέρμα: Οι άνδρες φαίνεται ότι έλκονται περισσότερο από τις γυναίκες με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα. Η λευκότητα του δέρματος συνδέεται με την αγνότητα και την καλοσύνη δύο κοινωνικά αποδεκτά χαρακτηριστικά για την επιλογή συντρόφου.

Οι γυναίκες, από την άλλη μεριά, φαίνεται ότι προτιμούν τους μελαχρινούς άνδρες, επειδή τείνουν να ταυτίζουν το σκούρο χρώμα του δέρματος με την αρρενωπότητα.

Τα «πλούσια» χείλη εκλαμβάνονται από τους άνδρες ως στοιχείο ζεστασιάς και δεκτικότητας της γυναίκας, σύμφωνα με τους ψυχολόγους του Πανεπιστημίου του Louisville.

τα «χημικά» σήματα που εκπέμπουν οι γυναίκες. Οι φερομόνες ,οι άοσμες δηλαδή χημικές ουσίες που εκκρίνονται από το πρόσωπο, τις μασχάλες και τα γεννητικά όργανα μπορούν να αιχμαλωτίσουν το έτερο ήμισυ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μήπως για τον πονοκέφαλο φταίει η κακή ψυχολογία;

Όταν η φωνή δεν βγαίνει!

Πότε παίρνει φωτιά ο γυναικείος εγκέφαλος;

Η υγεία των σκύλων περνά από το..πιάτο!