Δείξε μου τον σύντροφό σου να σου πω πόσο θα ζήσεις!

  • Iatropedia
Ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά αλλά όταν κινδυνεύει να κλονισθεί η υγεία μας τότε θα πρέπει να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα Ιδιαίτερα στις περιπτώσεις εκείνες όπου το έτερο ήμισυ είναι μικρότερος. Έτσι έρευνα που πραγματοποιήθηκε απέδειξε πως οι άνδρες που παντρεύονται μικρότερες γυναίκες δεν κινδυνεύουν να παρουσιάσουν κάποιο πρόβλημα υγείας σε αντίθεση με τις γυναίκες οι οποίες όταν παντρεύονται μικρότερους άνδρες χάνουν πολλά χρόνια ζωής.

Αναλυτικότερα έρευνα που έγινε από Γερμανούς επιστήμονες του Ινστιτούτου Δημογραφικών Ερευνών «MaxPlanck» και βασίστηκε στη μετά- ανάλυση ιατρικών αρχείων σε περίπου δύο εκατομμύρια ζευγάρια από τη Δανία έδειξε μεταξύ άλλων ότι πως όταν μια γυναίκα είναι επτά με εννέα χρόνια μεγαλύτερη από το σύζυγο της, τότε έχει 20% υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας.

Η ίδια έρευνα διαπίστωσε πως οι άνδρες φαίνεται πως είναι περισσότερο τυχεροί όταν παντρεύονται γυναίκες μικρότερες σε ηλικία αφού τότε κερδίζουν χρόνια ζωής.

Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας οι μικρότεροι άνδρες που παντρεύονται μια γυναίκα 7-9 χρόνια μεγαλύτερη τους, αυξάνουν κατά 15% το προσδόκιμο ζωής τους σε σχέση με κάποιον που έχει ίδια ηλικία με τη σύζυγό του.

Χαρακτηριστικά οδρ. Sven Drefalhl, υπεύθυνος της μελέτης, ανέφερε πως τα αποτελέσματα αφορούν στατιστικά στοιχεία και αριθμούς αλλά η ουσία, γιατί δηλαδή συμβαίνει αυτό, παραμένει ασαφής.

Έτσι οι επιστήμονες δεν μπορούν να κατανοήσουν γιατί μια γυναίκα που παντρεύεται μικρότερο άνδρα χάνει χρόνια ζωής αλλά και ποιες διαδικασίες επηρεάζουν αυτή την διαδικασία!

Μια πιθανή ερμηνεία των ειδικών επιστημόνων αφορά στα ψυχολογικά οφέλη που έχει ένας μικρότερος άνδρας από μια μεγαλύτερη σε ηλικία σύζυγο.

Από την άλλη όμως μια μεγαλύτερη γυναίκα που θα παντρευτεί έναν μικρότερο άνδρα πηγαίνοντας έτσι κόντρα στα κοινωνικά ήθη θα εμφανίσει σημειώνουν οι ειδικοί άγχος. Ενδεχομένως θα υφίστανται κοινωνική κατακραυγή με συνέπεια να βιώνει ένα μόνιμο στρες αλλά και να την βασανίζουν ερωτηματικά για την ορθότητα της απόφασης της.