Αυτά είναι τα top αφροδισιακά για καλύτερο σεξ!

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
αφροδισιακά
Κάποιες τροφές όχι μόνο βάζουν φρένο στην πείνα αλλά λειτουργούν και σαν αφροδισιακά, αφού… ανεβάζουν κατακόρυφα την ερωτική διάθεση. Εξίσου όμως διεγερτικές είναι και οι μυρωδιές που αναδύονται από διάφορα φαγητά.

Νεότερη επιστημονική έρευνα απέδειξε ότι η μυρωδιά της κολοκυθόπιτας, της πίτσας και του βουτυρωμένου ποπκόρν, προκαλούν αυξημένη ροή αίματος στα ανδρικά προσόντα και επομένως μεγαλύτερη διάρκεια στο σεξ.

Βάλτε στο φαγητό ή στη σαλάτα σας το περίφημο σαφράν ή όπως είναι γνωστός σε όλους κρόκος, ο οποίος έχει τεκμηριωθεί ότι βελτιώνει τη στυτική λειτουργία.

Ένα αφροδισιακό το οποίο είναι γνωστό από την αρχαιότητα είναι η κανέλα η οποία τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος. Προσοχή στη δοσολογία αφού σε μεγάλη ποσότητα είναι τοξική. Αντίστοιχες ιδιότητες έχει και το μοσχοκάρυδο αλλά μην το παρακάνετε.

Φυσικά και δεν θα μπορούσε από τον μακρύ κατάλογο των αφροδισιακών να λείπει το κακάο και επέκταση η σοκολάτα. Χάρη στις ενδορφίνες που περιέχουν ανεβάζουν τόσο την ερωτική διάθεση όσο και την εγκεφαλική ευχαρίστηση.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι σύντροφοι του Οδυσσέα, τα ξέχασαν όλα και επιδόθηκαν σε… σεξουαλικό μαραθώνιο όταν έφαγαν λωτούς. Επίσης, τα σύκα όπως και το ρόδι έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν κατακόρυφα τις επιδόσεις στο σεξ. Αξιοσημείωτο είναι ότι στο Μεξικό, οι Αζτέκοι την πρώτη νύχτα του γάμου τους, έτρωγαν τους καρπούς από τα «δέντρα όρχεις», ή αλλιώς, το γνωστό σε όλους μας αβοκάντο.

Στις top θέσεις

Στην κορυφή των αφροδισιακών βρίσκονται τα στρείδια και τα μύδια. Χάρη στο ψευδάργυρο που περιέχουν ενισχύουν την παραγωγή τεστοστερόνης που είναι απαραίτητη για την σεξουαλική διέγερση σε άνδρες και γυναίκες.

Την νούμερο ένα θέση στα αφροδισιακά κατέχει ο σολομός. Πρόκειται για ένα ψάρι πλούσιο σε Ω3 που σε καμία περίπτωση δεν θα σας αφήσει να «πέσετε».

Τα Ω3 λιπαρά είναι ένα φυσικό ενισχυτικό διάθεσης αφού περιέχουν επίσης μεγάλες ποσότητες βιταμίνης D, η οποία λειτουργεί στον εγκέφαλο σαν ένα φυσικό αντικαταθλιπτικό. Η βιταμίνη D, ανεβάζει τη σεροτονίνη και προκαλεί συναισθήματα ηρεμίας, ενώ διώχνει την κακή διάθεση.