Δείτε τα άγνωστα οφέλη του σεξ

  • Iatropedia
Το σεξ δεν αποτελεί μόνο πηγή απόλαυσης και ευχαρίστησης αλλά μπορεί να κρατήσει μακρυά και τους γιατρούς. Πλέον δια χειρός επιστημόνων ανακαλύφθηκαν ορισμένα απροσδόκητα οφέλη του σεξ για την υγεία.

Σαν ρολόι

Οι συχνές ερωτικές επαφές οξυγονώνουν το αίμα με αποτέλεσμα να λειτουργούν σαν ρολόι τα περισσότερα όργανα του σώματος όπως είναι η καρδιά ο εγκέφαλος και τα νεφρά.

Γραμμωμένοι μυς

Έρευνες που έγιναν διαπίστωσαν ότι όταν το σεξ, δε γίνεται με το σταγονόμετρο έχει την ιδιότητα να αυξάνει την παραγωγή της τεστοστερόνης, της ορμόνης που χτίζει γερά οστά και γραμμωμένους μύες.

Καταπολεμά τις αλλεργίες

Το τακτικό σεξ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και επομένως όσοι αντιμετωπίζουν τυχόν ιώσεις ή αλλεργίες αυτή την εποχή λόγω αυξημένης ανθοφορίας θα ανακουφιστούν άμεσα από τα ενοχλητικά συμπτώματα.

Απομακρύνει τον καρκίνο

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of the American Medical Association» έδειξε ότι το σεξ προστατεύει τους άνδρες από τον καρκίνο του προστάτη.

Χτυπά την ακράτεια

Άλλες έρευνες έχουν αποδείξει ότι το σεξ βοηθά τις γυναίκες να αντιμετωπίσουν την ακράτεια ούρων αφού με το σεξ εξασκούνται οι μυς της λεκάνης.

Μελέτες έχουν δείξει ότι το σεξ δυναμώνει τους μύες της πυέλου (της λεκάνης) και μπορεί να προστατεύσει τις γυναίκες από την ακράτεια ούρων – ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τρεις στις δέκα γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Καλλίγραμμο σώμα

Αν Θέλετε να κάνετε εντυπωσιακή εμφάνιση στην παραλία ξεχάστε τη δίαιτα και κάντε σεξ αφού κατά τη διάρκεια του είναι δυνατό να να χάσετε θερμίδες.

Όπως απέδειξαν σχετικές έρευνες οι άνδρες είναι δυνατόν να κάψουν τέσσερις θερμίδες το λεπτό όταν κάνουν σεξ και οι γυναίκες τρεις.