Δείτε όλες τις θεραπείες για να κρατήσετε τη σημαία σας…ψηλά!

  • Iatropedia
Χάρη στην αλματώδη πρόοδο της επιστήμης πλέον το ισχυρό φύλο μπορεί να κρατήσει τη σημαία ψηλά ακόμη και αν βρίσκεται σε προχωρημένη ηλικία.

Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Μελετών Ουρολογικών Παθήσεων (ΙΜΟΠ) ένας στους πέντε άνδρες , θα εκδηλώσει κάποιο σεξουαλικό πρόβλημα εξαιτίας είτε ψυχολογικών είτε παθολογικών προβλημάτων.

Τα τελευταία χρόνια στην φαρέτρα των επιστημόνων έχουν προστεθεί εκτός από φάρμακα και άλλες θεραπείες, οι οποίες υπόσχονται θεαματικά αποτελέσματα.

Ο Δημήτρης Χατζηχρήστου καθηγητής Ουρολογίας του Α.Π.Θ. και πρόεδρος του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων (ΙΜΟΠ) επισημαίνει ''ότι οι θεραπείες μέχρι στιγμής συνοψίζονται στην φαρμακευτική αντιμετώπιση, στις ενδοπεϊκές ενέσεις, στα κρουστικά κύματα και στις πεικές προθέσεις''.

Φάρμακα

Αναλυτικότερα ο κ. Χατζηχρήστου επισημαίνει ότι ''στα ράφια των φαρμακειών κυκλοφορούν τρία σκευάσματα τα οποία δεν αυξάνουν την ερωτική επιθυμία αλλά δρουν στα αγγεία του πέους προκαλώντας αυξημένη αιματική ροή στα γενετικά όργανα και επομένως καλύτερη στύση''.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΜΟΠ τα φάρμακα αυτά είναι απολύτως ασφαλή όταν λαμβάνονται κάτω από τις αυστηρές συστάσεις του θεράποντα ιατρού. Ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις είναι δυνατόν να εμφανιστούν διάφορες παρενέργειες όπως ημικρανία, θολή όραση , πόνοι στις αρθρώσεις οι οποίες όμως υποχωρούν με την διακοπή της αγωγής.

Ενδοπεϊκές ενέσεις

Όπως εξηγεί ο κ. Χατζηχρήστου οι ενδοπεικές ενέσεις γίνονται μετά από εκπαίδευση από τον ίδιο τον ασθενή.

Αναλυτικότερα με τη χρήση μιας μικρής βελόνας γίνεται η έγχυση του φαρμάκου στο πέος ώστε να να αυξηθεί η ροή του αίματος στα γενετικά όργανα. Ο άνδρας βλέπει αποτελέσματα μετά από ένα τέταρτο.

Κρουστικά κύματα

Άλλη μια θεραπεία για τη στυτική δυσλειτουργία είναι τα κρουστικά κύματα. Πρόκειται όπως αναφέρει στο σημείο ο κ. Χατζηχρήστου ''για μια ανώδυνη θεραπεία η οποία διαρκεί δυο περίπου μήνες και περιλαμβάνει 12 συνεδρίες που η κάθε μια διαρκεί λιγότερο από μισή ώρα.

Πεϊκές προθέσεις

Η θεραπεία αυτή γίνεται όταν όλες οι άλλες μέθοδοι δεν φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΜΟΠ η τοποθέτηση της πρόθεσης γίνεται με χειρουργική επέμβαση διαρκείας μιας ώρας περίπου και ο ασθενής μπορεί να κάνει σεξ μετά από 30 ημέρες.