Άνδρες: Κάντε σεξ για έξι λόγους υγείας!

  • Iatropedia
Ούτε για έναν ούτε για δύο αλλά για τουλάχιστον έξι λόγους υγείας οι ερωτικές επαφές θωρακίζουν τον ανδρικό οργανισμό! Μπορεί να αγνοούν τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει το σεξ στην υγεία τους αλλά δεν είναι καθόλου τυχαίο πως λειτουργώντας ενστικτωδώς, το σκέφτονται τουλάχιστον 19 φορές την ημέρα!

''ατσάλινη'' καρδιά

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο «Queens» στο Μπέλφαστ, έδειξε ότι οι άντρες που κάνουν σεξ τρεις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα μειώνουν τις πιθανότητες εκδήλωσης εμφράγματος κατά 50%.

ανεβάζει τη διάθεση

Η ίδια μελέτη απέδειξε επίσης ότι ανακουφίζει από το στρες και ανεβάζει την διάθεση και την αυτοπεποίθηση αφού κατά τν διάρκεια του παράγονται ο ενδορφίνες οι οποίες σχετίζονται με την λεγόμενη ορμόνη της ευτυχίας.

εξασφαλίζει έναν καλό ύπνο

Η ωκυτοκίνη, γνωστή και ως ορμόνη της αγάπης, που εκκρίνεται κατά τη διάρκεια του σεξ, είναι ένα απόλυτα φυσικό χαλαρωτικό, που επιδρά κυρίως στον αντρικό οργανισμό. Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι μετά την ερωτική επαφή παραδίνεστε στην αγκαλιά του Μορφέα.

μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη

Έρευνα από το Διεθνές Ινστιτούτο κατά του Καρκίνου, έδειξε ότι οι άντρες που έχουν κατά μέσο όρο 21 εκσπερματίσεις ανά μήνα, παρουσιάζουν κατά 33% μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, συγκριτικά με εκείνους που δεν ξεπερνούν τις 4-7 εκσπερματίσεις μηνιαίως.

σε… φόρμα

Εκτός από τα γυμναστήρια τα κιλά χάνοναται και στην κρεβατοκάμαρα! Οι ειδικοί βρήκαν ότι οι άνδρςε σε μια 30λεπτη ερωτική συνεύερεη μπορούν να κάψουν έως και 200 θερμίδες!

ελιξήριο νεότητας

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «British Medical Journal» έδειξε ότι οι άντρες που βιώνουν συχνά οργασμό, αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο θνησιμότητας κατά 50%, συγκριτικά με εκείνους που έχουν μειωμένη συχνότητα εκσπερμάτισης.