Αγαπημένο σπορ των Ελλήνων η απιστία.Γιατί το καλοκαίρι φουντώνουν τα κρούσματα

  • Iatropedia
Λίγο το κρασί , λίγο η θάλασσα , λίγο ο ήλιος...... δεν θέλει και πολύ να βρεθείς στην αγκαλιά του άλλου.“Αγαπημένο” σπορ των παντρεμένων και των απανταχού δεσμευμένων, αναδεικνύεται η απιστία το καλοκαίρι . Έτσι, ενώ ένα ζευγάρι περιμένει πως και πως τις θερινές διακοπές για να περάσει ευτυχισμένες στιγμές, τελικά ζει έναν εφιάλτη. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Όπως εξηγούν τα μέλη της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας ΕΜΑΣ «το καλοκαίρι παραμερίζονται οι αναστολές και οι ηθικοί κοινωνικοί κανόνες και εμφανίζεται μια πιο πρωτόγονη διάθεση για κατάκτηση των σωματικών ηδονών».

Από την άλλη, ο πολύ ελεύθερος χρόνος , που περνάς με το έτερο ήμισυ, φέρνει στην επιφάνεια τα προβλήματα της σχέσης , τα οποία τον προηγούμενο καιρό τα “σκεπάζεις κάτω από το χαλάκι”.

Βάση των στοιχείων της ΕΜΑΣ το ποσοστό των ζευγαριών που χωρίζουν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών αγγίζει το 54%, ενώ το 22% χωρίζουν άνοιξη και μόλις το 24% φθινόπωρο και χειμώνα.

Η ίδια έρευνα απέδειξε ότι , το 69% εκείνων που είχαν απιστήσει το έκαναν καλοκαίρι, το φθινόπωρο το 14% των ερωτηθέντων, την άνοιξη το 10% και τον χειμώνα μόλις το 7%.

απιστία = καλοκαίρι

Επιπλέον, η απιστία επισημαίνουν οι ειδικοί επιστήμονες εκφράζει σε πολλές περιπτώσεις την έντονη ανάγκη ενός ανθρώπου για περιπέτεια, για φυγή από την καθημερινότητα και τη γκρίζα εκδοχή της. Έχει δηλαδή τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά που έχει και η επιθυμία μας για καλοκαιρινές διακοπές.

Άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο στα αυξημένα διαζύγια του καλοκαιριού είναι και οι διάφοροι πειρασμοί. Από τους εθελοντές που συμμετείχαν στην μελέτη της ΕΜΑΣ, το 41% δήλωσε πως τα ζευγάρια χωρίζουν πιο εύκολα το καλοκαίρι επειδή υπάρχουν περισσότεροι πειρασμοί , ενώ το 14% ομολόγησαν αυξημένη επιρρέπεια στην απιστία.

Όσον αφορά το τι είναι αυτό που τελειώνει τελικά την σχέση, ο κύριος λόγος (στο 42% των περιπτώσεων) είναι ότι ο ένας ή η άλλη επιλέγουν περισσότερο να βγαίνουν με φίλους παρά με τον/την σύντροφό τους, ενώ σε ποσοστό 21% επιλέγουν ξεχωριστές διακοπές .

Μη ξεχνάμε άλλωστε πως δεν είναι και πάλι λίγες οι φορές, που η πανσέληνος του Αυγούστου γεννά έναν έρωτα …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα συχνότερα λάθη που κάνουμε με το προφυλακτικό

Τα πάντα για τον τράχηλο της μήτρας, ποιες ασθένειες πρέπει να προσέχουμε

Πως θεραπεύεται η πρόωρη εκσπερμάτιση;

Οι παγίδες που το καλοκαίρι μας… “καταστρέφουν”