Έξι μύθοι για την κατάθλιψη

  • Iatropedia
Κατακόρυφη αύξηση παρουσιάζουν άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη. Μια νόσο η οποία δεν κάνει διακρίσεις αλλά χτυπά άνδρες και γυναίκες όλων των κοινωνικών τάξεων.

Δείτε ποιοι είναι οι πιο κοινοί μύθοι γύρω από την πάθηση αυτή

Δεν είναι αρρώστια

Ένας ιδιαίτερα διαδεδομένος μύθος γύρω από αυτήν την πάθηση είναι ότι η κατάθλιψη δεν είναι αρρώστια. Και όμως πρόκειται για μια σοβαρή πάθηση η οποία επηρεάζει όχι μόνο το σώμα αλλά και τη ψυχολογία του ασθενούς.

Δεν γιατρεύεται

Η πάθηση είναι ιάσιμη αρκεί ο ασθενής να συμμορφώνεται και να ακολουθεί την φαρμακευτική θεραπεία που του συνταγογραφεί ο θεράπων ιατρός του.

Οι ασθενείς δεν έχουν αυτοπεποίθηση

Δεν είναι αλήθεια ότι οι πάσχοντες είναι ηττοπαθείς και δεν έχουν αυτοπεποίθηση. Μην ξεχνάτε ότι ιστορικά πρόσωπα που έπασχαν από κατάθλιψη όπως ο Ναπολέων Βοναπάρτης, ο Ισαάκ Νεύτων, ο Μιχαήλ Άγγελος κάθε άλλο παρά ηττοπαθή μπορεί να χαρακτηριστούν.

Θα… περάσει

Μύθος είναι ότι η νόσος θα περάσει από μόνη της. Για να συμβεί αυτό πρέπει να αντιμετωπισθεί από ειδικό γιατρό.

Αυξάνεται με την ηλικία

Μύθος είναι ότι η πάθηση προκαλείται από τα γεράματα. Η νόσος μπορεί να εμφανισθεί σε ηλικιωμένους οι οποίοι βλέπουν φίλους ή συγγενείς να φεύγουν ή ακόμη και επειδή νίωθουν μοναξιά.

Χτυπά μόνο γυναίκες

Ένας ιδιαίτερα διαδεδομένος μύθος κάνει λόγο ότι η νόσος «χτυπά» μόνο τις γυναίκες.

Σύμφωνα όμως με στοιχεία, οι άνδρες είναι εκείνοι που αυτοκτονούν σε μεγαλύτερο ποσοστό, όταν πάσχουν από κατάθλιψη γιατί δεν αναζητούν εγκαίρως ιατρική βοήθεια

πηγήhttp://www.health.com