Τρίτο σπίτι για την «Φλόγα»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πραγματοποιήθηκαν σήμερα, με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκόπιου Παυλόπουλου, υπουργών, υφυπουργών και εκπροσώπων της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, τα εγκαίνια του τρίτου Σπιτιού της Φλόγας, Ελισάβετ Φωτεινέλλη- Κριτικού. Ένα σπίτι που έρχεται να καλύψει τις ανάγκες φιλοξενίας των παιδιών από την περιφέρεια που πρέπει να παραμείνουν στην Αθήνα για θεραπεία και μεταμόσχευση Μυελού των οστών στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού.

To «Σπίτι» που εγκαινιάστηκε είναι δωρεά στη Φλόγα από την Ελισάβετ Φωτεινέλλη Κριτικού, ενώ ανακατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε από τις μικρές και μεγάλες δωρεές χιλιάδων ευαισθητοποιημένων φίλων της Φλόγας.

Αποτελείται από εννέα ειδικά διαμορφωμένα αυτόνομα διαμερίσματα φιλοξενίας, ενώ στο ισόγειο διαμορφώθηκε αίθουσα εκδηλώσεων όπου θα υπάρχει δυνατότητα  πραγματοποίησης ενημερωτικών εκδηλώσεων τόσο για τις οικογένειες της Φλόγας όσο και του ευρύτερου περιβάλλοντος για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας. Επίσης, θα μπορεί να φιλοξενεί εκδηλώσεις και συνέδρια που θα αποφέρουν στη Φλόγα τους πόρους συντήρησης.

Στην κα Φωτεινέλλη αποδόθηκε τιμητική διάκριση από την Πρόεδρο της Φλόγας. Η κα Φωτεινέλλη  αναφέρθηκε στον σύζυγό της, τον αείμνηστο Ιωάννη Κριτικό, στη μνήμη του οποίου έγινε η δωρεά. «Γυμνοί ερχόμαστε στον κόσμο και γυμνοί φεύγουμε». Αυτή είναι η φιλοσοφία ζωής για την κα Φωτεινέλλη και τον αείμνηστο σύζυγο της, που βρίσκει εφαρμογή στη ζωή και την καθημερινότητα της και το πλήθος δωρεών που έχει μέχρι τώρα πραγματοποιήσει.

Στην ίδια εκδήλωση τιμήθηκε η Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας, γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε η Πρόεδρος της Φλόγας,  «Σήμερα, θέλουμε να τιμήσουμε και να ευχαριστήσουμε την πλειοψηφία του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, που με εντιμότητα και προσωπική αυτοθυσία καλύπτουν τα κενά του συστήματος της δημόσιας υγείας.

»Θέλουμε στο πρόσωπο της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας να τιμήσουμε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας. Τους νοσηλευτές μας που είναι τραγικά  ελάχιστοι και κάνουν το παν για να μην μας λείψει τίποτα, μέρα και νύχτα. Τον κάθε γιατρό των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού που  φροντίζει τα παιδιά μας. Τον Αιματολόγο Ογκολόγο, το γενικό παιδίατρο, τον καρδιολόγο, τον αναισθησιολόγο, τον χειρουργό, τον παθολογοανατόμο, το Νευρολόγο, τον Ενδοκρινολόγο και κάθε ειδικότητα των αντίστοιχων κλινικών των Νοσοκομείων Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού που αποτελούν τη βασική ομάδα φροντίδας των παιδιών μας.

Την εκδήλωση έκλεισαν τα παιδιά που φιλοξενούνται στη Φλόγα με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.