Το παιδί αυτό τρώει τα πάντα (κυριολεκτικά). ΒΙΝΤΕΟ

  • Iatropedia
Ο 6χρονος Ζακ Ταχίρ, από το Σάλφορντ, πάσχει από μια σπανιότατη ασθένεια. Την Πίκα. Πρόκειται για μια ασθένεια που κάνει το μικρό αυτό παιδί να μην ξεχωρίζει τι τρώει. Ο μικρός Ζαχ, τρώει τα πάντα και δεν αναφερόμαστε σε φαγητά, φρούτα, ή λαχανικά, αλλά όταν λέμε τα πάντα κυριολεκτούμε. Αυτό άλλωστε είναι και το γνώρισμα της Πίκα. Τρώει μη βρώσιμα αντικείμενα και έχει ”αντικαταστήσει” το φαγητό με αντικείμενα που βρίσκονται στο σπίτι του.

Το βίντεο που θα δείτε τραβήχτηκε στα 6α γενέθλια του Ζακ. Η μητέρα του δεν του έκανε δώρο κάποιο παιχνίδι ή κάποιο ρούχο, αλλά διαμόρφωσε το δωμάτιο του έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο από τα πράγματα που τρώει ο μικρός.

”Ανησυχώ πολύ. Τον επιβλέπω και μάλιστα έχουμε τοποθετήσει κάμερα στο δωμάτιό του αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο να τον προστατεύσω. Όλα γίνονται ασυναίσθητα, δεν καταλαβαίνει πως αυτό που κάνει είναι επιβλαβές για την υγεία του” δηλώνει η μητέρα του, Rachel στο βίντεο.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΣΤΟΜΑΧΙΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΜΕ ΠΙΚΑ. ΠΕΤΡΕΣ, ΞΥΛΑ ΚΑΙ ΧΩΜΑ

Ο Ζακ ξεκίνησε να τρώει ξύλινες σανίδες και τις περσίδες του δωματίου του και κατέληξε να δοκιμάζει μέχρι και τους σοβάδες από τους τοίχους. Άλλωστε η ασθένεια αυτή χαρακτηρίζεται από όρεξη για ουσίες που σε μεγάλο βαθμό είναι μη θρεπτικές, όπως ο πηλός, η κιμωλία, το χώμα η άμμος κ.α Η Πίκα εμφανίζεται κυρίως σε παιδιά με αυτισμό. Ο μικρός Ζακ είναι και αυτός αυτιστικός.

Είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη πάθηση και θέλει συνέχεια την προσοχή κάποιου διότι μπορεί επίσης να οδηγήσει σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και να χρειαστεί το παιδί να μπει χειρουργείο για εντερική απόφραξη, αφού τρώει πράγματα που δεν χωνεύονται και φράζουν το έντερο, ενώ επειδή η διατροφή δεν είναι αυτή που πρέπει κινδυνεύει από διατροφικές ελλείψεις.

Δείτε το βίντεο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεν θα πιστέψετε τι προσφέρει ένα βαθύ παθιασμένο φιλί στο στόμα

Πάθατε ψύξη από το air condition; Προσοχή στις παγίδες

Με ποιον τρόπο, οι γιαγιάδες εξέλιξαν το ανθρώπινο είδος;

Έτσι ήταν στην κοιλιά της μάνας τους, και έτσι μόλις γεννήθηκαν. ΦΩΤΟ

Καλοκαίρι και κολπίτιδες. Πως να προφυλαχτεί μια γυναίκα;

Ροχαλίζει το παιδί σας; Δώστε σημασία στη συμπεριφορά του