Τα «παιδιά της ραδιενέργειας» γίνονται υπέρβαρα

  • Iatropedia
Στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, εκεί όπου πριν από μήνες ξέφυγε η ραδιενέργεια, τα παιδιά γίνονται υπέρβαρα. Όλο και περισσότερα παιδάκια κερδίζουν βάρος ανεξέλεγκτα με αποτέλεσμα οι υγειονομικές αρχές να ερευνήσουν το φαινόμενο. Το τι συμβαίνει και γίνονται υπέρβαρα διαβάστε το παρακάτω...

Το βάρος των παιδιών της Φουκουσίμα, αυξάνεται και τα παιδιά γίνονται υπέρβαρα για έναν απλό λόγο. Δεν βγαίνουν έξω να παίξουν. Και δεν βγαίνουν έξω να παίξουν γιατί οι αρχές, έχουν απαγορεύσει την άσκηση στην ύπαιθρο, λόγω της ραδιενέργειας. Έτσι τα παιδάκια είναι αναγκασμένα να μένουν μέσα, να μην αθλούνται, και απλά να τρώνε ή να κάθονται μπροστά από την τηλεόραση.

Οι αρχές έλεγξαν το βάρος τουλάχιστον 700.000 παιδιών από την περιοχή, ηλικίας 5 μέχρι 17 ετών, από διάφορες περιοχές της Ιαπωνίας. Τα παιδιά της Φουκουσίμα ήταν τα περισσότερο υπέρβαρα. Στη σχετική έκθεση αναφέρεται χαρακτηριστικά: “Η φυσική άσκηση μειώθηκε στη Φουκουσίμα, ιδίως στα παιδιά του δημοτικού. Οι διευθυντές από τα 450 σχολεία της περιοχής μετά το ατύχημα της 11ης Μαρτίου απαγόρευσαν στα παιδιά να προαυλίζονται και να παίζουν, ή να κάνουν γυμναστική έξω. Την ίδια τακτική ακολούθησαν και οι γονείς των παιδιών με αποτέλεσμα την παντελή έλλειψη σωματικής άσκησης.”

Τα παιδιά στη Φουκουσίμα συνεχίζουν να μην αθλούνται, παρά το γεγονός ότι η απαγόρευση του προαυλισμού, ισχύει πλέον μόνο για 71 σχολεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

η άθληση δημιουργεί καλούς μαθητές

γιατί τα μοναχοπαίδια κινδυνεύουν να γίνουν παχύσαρκα;

δραματική αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας

τα παχύσαρκα παιδιά έχουν άσχημες επιδόσεις στο σχολείο

παχύσαρκα μωρά από τα πολλά αντιβιοτικά

γονείς προσοχή: παχύσαρκο παιδί, σημαίνει παχύσαρκος ενήλικας