Πώς θα καταλάβετε από βρεφική ηλικία αν το παιδί έχει τάσεις παχυσαρκίας

παιδική παχυσαρκία
Οι παιδίατροι συνήθως ξεκινούν να εξετάζουν τα παιδιά για ενδεχόμενο κίνδυνο παχυσαρκίας από την ηλικία των 2 ετών και μετά, αλλά μια μελέτη δείχνει ότι η παιδική παχυσαρκία είναι προβλέψιμη ακόμη και από την ηλικία των 6 μηνών.

Η παιδική παχυσαρκία αυξάνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς τα τελαυταία χρόνια. Ερευνητές από το Νοσοκομείο Παίδων στο Σινσινάτι των ΗΠΑ διαπίστωσαν, ότι η μέτρηση του Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) του παιδιού από την βρεφική ηλικία των 6 μηνών, θα μπορούσε να προειδοποιήσει τρόπον τινά γονείς και παιδιάτρους για τάσεις παχυσαρκίας του παιδιού σε πρώιμη ηλικία.

Η μελέτη, που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της αμερικανικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας που έγινε πέρυσι στη Βοστώνη, είναι η πρώτη που δείχνει ότι η αύξηση του σωματικού βάρους σε βρεφική ηλικία διαφέρει σε εκείνα τα παιδιά, τα οποία, τελικά, αναπτύσσουν παχυσαρκία.

Για να ερευνήσουν καλύτερα τους προγνωστικούς δείκτες της παχυσαρκίας, οι επιστήμονες ανέλυσαν ηλεκτρονικά αρχεία παιδιών ηλικίας κάτω των 6 ετών, συμπεριλαμβανομένων 783 παιδιών χωρίς περιττά κιλά και 480 παιδιών που ήταν παχύσαρκα (όχι απλά υπέρβαρα) σε αυτή την ηλικία.

Οι συγγραφείς ανέφεραν ότι οι αξιολογήσεις του ΔΜΣ στα παιδιά που αργότερα γίνονται σοβαρά παχύσαρκα μέχρι την ηλικία 6 ετών, διαφέρουν από τα παιδιά που παραμένουν σε κανονικό βάρος, και αυτό αρχίζει να φαίνεται από την ηλικία των 4 μηνών!

>>>Υπολογίστε τον ΔΜΣ με το μοναδικό online εργαλείο του Iatropedia.gr<<<

“Βρήκαμε σε αυτή τη μελέτη ότι τα πρότυπα ανάπτυξης διαφέρουν σε ηλικία 6 μηνών στα παιδιά που γίνονται σοβαρά παχύσαρκα”, είπε η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, δρ Allison Smego, από το τμήμα Ενδοκρινολογίας στο Νοσοκομείο Παίδων του Σινσινάτι.

Υπό το φως των νέων επιστημονικών ευρημάτων, η δρ Smego ανέφερε ότι συνιστάται πλέον στους παιδιάτρους να αρχίσουν να παρακολουθούν τον ΔΜΣ των παιδιών από την ηλικία των 6 μηνών και μετά.

Ανέφερε πως, όταν ο ΔΜΣ υπερβαίνει το 85ο εκατοστημόριο σε ηλικία 6, 12, και 18 μηνών, τότε το παιδί διατρέχουν κίνδυνο για πρώιμη παχυσαρκία.

Η πρόωρη παχυσαρκία είναι λόγος σοβαρής ανησυχίας, διότι μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη σοβαρών και χρόνιων παθήσεων, όπως ο διαβήτης και οι καρδιοπάθειες.

http://www.cbsnews.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παιδική παχυσαρκία: Ποια απλή καθημερινή συνήθεια προστατεύει το παιδί

Πόσες ώρες ύπνου την ημέρα οδηγούν στην παχυσαρκία των παιδιών

Σε ποιον θα μοιάσει το παιδί: Μάτια, μαλλιά και χαρακτηριστικά (οδηγός)

Πώς θα βοηθήσετε το παιδί να διαλέξει το άθλημα που του ταιριάζει

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις
Top 5 Trends

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν