Ποιο είναι το καλύτερο φάρμακο για τα άρρωστα παιδιά;

  • Iatropedia
Θεραπευτικές ιδιότητες έχουν τα ζώα συντροφιάς , σε άρρωστα παιδιά. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ογκολογικό τμήμα Παιδιατρικού Νοσοκομείου , όπου νοσηλεύονταν για μεγάλες χρονικές περιόδους παιδιά με νεοπλασία, απέδειξε ότι τα ζώα συντροφιάς δρα ευεργετικά σε άρρωστα παιδιά.

Αναλυτικότερα «πρωταγωνιστής» της μελέτης ήταν ένα λευκό αρσενικό κουνέλι, το οποίο επισκέπτονταν τους άρρωστους μικρούς του φίλους σε τακτικά χρονικά διαστήματα και παρέμενε σε ειδικό χώρο για δύο ώρες.

Όταν το κουνελάκι ήταν στο νοσοκομείο, τα παιδιά έτρεχαν κοντά του, του μιλούσαν κάποια του έλεγαν πόσο τυχερό είναι που δεν έιναι άρρωστο και ορισμένα το τάιζαν και διάφορες λιχουδιές.

Στη συνέχεια οι επσιτήμονες ζήτησαν από τα άρρωστα παιδιά να ζωγραφίσουν το κουνελάκι και κάποιες στιγμές που πέρασαν μαζί του.

Πανευτυχείς

Όπως τεκμηρίωσαν οι ερευνητές όσο το κουνελάκι βρισκόπνταν στο νοσοκομείο τα παιδιά ήατν ευτυχισμένα και περίμενανν με ανυπομονησία να έρθει να τα επισκεφτεί.

Μάλιστα από την ίδια μελετη προέκυψε ότι τα άρρωστα παιδιά ήταν περισσότερο υπάκουα στις οδηγίες των θεράποντων ιατρών τους έπαιρναν τα φάρμακα τους χωρίς γκρίνια και όλα αυτά χάρι στο νέος τοςυ φίλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποια τρόφιμα «κόβουν» την όρεξη;

Έξι τρόφιμα ασπίδα από τις ιώσεις!