Ο ΙΣΑ στον τηλεμαραθώνιο της Unisef για τους παιδικούς εμβολιασμούς

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Δυναμικό ήταν το παρόν του ΙΣΑ στο τηλεμαραθώνιο αγάπης της UNICEF για τον εμβολιασμό των παιδιών στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, στηρίζει την  προσπάθεια της UNICEF, για τον εμβολιασμό παιδιών ευπαθών κοινωνικών ομάδων στη χώρα μας.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης συμμετείχε στη διοργάνωση του «Τηλεμαραθώνιου Αγάπης» ,από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, στο πλαίσιο της οποίας επισήμανε ότι ο ΙΣΑ και η ΚΕΔΕ θα συμβάλουν οικονομικά στην προσπάθεια της  UNICEF.

Ειδικότερα ο Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Η UNICEF επιτελεί ένα σημαντικό έργο σε μια κρίσιμη περίοδο. Η αποστολή της είναι ακόμα ποιο ουσιαστική, λόγω της αντιεμβολιαστικής τάσης που  επικρατεί. Είναι σημαντικό να καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε τα αναγκαία εμβόλια. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της επιστημονικής κοινότητας πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά σε όλο τον κόσμο κινδυνεύουν να χάσουν τις ζωές τους καθώς δεν μπορούν να εμβολιαστούν. Αυτή η μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης θα πρέπει να γίνει ακόμα μεγαλύτερη για να εξαλειφτούν οι κίνδυνοι για τη ζωή τους.

Σε μια εποχή που αυξάνεται ο αριθμός των φτωχών και ανασφάλιστων οικογενειών, πρέπει όλοι να  συμβάλουμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε στην αναχαίτιση της φτώχειας και στη διεύρυνση της ομπρέλας αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής».