Ο Άγιος Βασίλης από το Ροβανιέμι στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Ογκολογική Μονάδα Παίδων
Μια μέρα γεμάτη μουσικές, τραγούδια, ευχές και πολλές εκπλήξεις έζησαν χθες  τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων στο Γουδή.

Η πρώτη έκπληξη ήταν… μουσική: Η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, που έφθασε στο Νοσοκομείο από νωρίς, πλημμύρισε το προαύλιο με τις χαρούμενες Χριστουγεννιάτικες μελωδίες της, δίνοντας πρώτη τον τόνο της γιορτής.

Η δεύτερη έκπληξη που ενθουσίασε τα παιδιά ήταν ο ερχομός του αληθινού Άγιου Βασίλη, από το Ροβανιέμι της Φινλανδίας, ο οποίος κατέφθασε χαμογελαστός μαζί με τα ξωτικά του και πολλά-πολλά δώρα.

Η τρίτη έκπληξη ήταν τα αγόρια και κορίτσια του Πολιτιστικού Συλλόγου Εύβοιας με την ορχήστρα τους που τραγούδησαν παραδοσιακά κάλαντα.

Μαζί με τα παιδιά, τον Άγιο Βασίλη υποδέχτηκαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» κύριος Μανώλης Παπασάββας, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ»: Τζωρτζίνα Έλληνα, Μελίνα Δασκαλάκη, Ντόρα Δημοπούλου Ψαλτοπούλου, Αθανασία Μαρινάκη, Αικατερίνη Μεταξωτού, Αλίνα Μινέττα, Ρίτα Πικρού Μωραϊτάκη, Ντίνα Πριτσιβέλη, Ελένη Σαμαρά Κωνσταντακάτου και Χριστίνα Τσατσάκη, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Φινλανδίας στην Ελλάδα, κύριος Juha Pyykkö και η συζυγός του  Riitta Laakso.

Ψυχή της γιορτής ήταν η εξάχρονη Αγγελίνα που καλωσόρισε τον Άγιο Βασίλη και συντόνισε όλη τη γιορτή.

«Είναι χαρά μου, της απάντησε ο Άγιος Βασίλης, που από τους μείον 20 βαθμούς που έχουμε στο Ροβανιέμι ήρθα στους 20 βαθμούς της Αθήνας, και που βρίσκομαι για ακόμα μια χρονιά κοντά σας αγαπημένα μου παιδιά, για να γιορτάσουμε μαζί και να σας ευχηθώ “ Καλή ανάρρωση“ και “ Καλή χρονιά“».

Στην εκδήλωση, εκτός από τον Διοικητή του Νοσοκομείου και τον Πρέσβη της Φινλανδίας, απηύθυναν εγκάρδιο χαιρετισμό η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» κυρία Τζωρτζίνα Έλληνα και η δημοφιλής ερμηνεύτρια Μελίνα Ασλανίδου.

Εν συνεχεία ο Άγιος Βασίλης και τα ξωτικά του, υπό τους ήχους της ορχήστρας, πέρασαν απ’ όλα τα δωμάτια του νοσοκομείου, προσφέροντας δώρα στα παιδιά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης η Υποδιοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία, κυρία Άννα Ζωηρού, η Διευθύνουσα κυρία Μαρία Χριστοδούλου και η Τομεάρχης της Ογκολογικής Μονάδας κυρία Αγάπη Ντούμου.

Υπεύθυνη για τη διοργάνωση αυτής της όμορφης γιορτής ήταν η Κοινωνική Υπηρεσία της «ΕΛΠΙΔΑΣ» στην Ογκολογική Μονάδα.

Τα δώρα που χάρισε ο Άγιος Βασίλης στα παιδιά της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων ήταν προσφορά του Λούνα Πάρκ «Τα Αηδονάκια».