Μωρό γεννήθηκε μετά από 24 χρόνια κρυοσυντήρησης ως έμβρυο! – Δείτε πώς είναι [vid]

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
έμβρυο
Η 26χρονη Tina από το Τενεσί των ΗΠΑ έφερε στον κόσμο τον περασμένο μήνα ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Αυτό από μόνο του δεν θα ήταν είδηση. Μόνο που η νεογέννητη Emma Wren ήταν σε κρυοσυντήρηση ως έμβρυο από το 1992, όταν η Tina ήταν μόλις ενός έτους.

Εν ολίγοις η κόρη, ως έμβρυο, είναι συνομήλικη με την μητέρα της! Η Tina και ο Benjamin Gibson έγιναν οι υπερήφανοι γονείς της Emma Wren στις 25 Νοεμβρίου. Η Emma γεννήθηκε με βάρος 3 κιλά και ύψος 50 εκατοστά!

Σύμφωνα με το προσωπικό της Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου του Τενεσί, η Emma κατέχει το ρεκόρ όλων των εποχών για το έμβρυο που έχει παραμείνει σε κατάσταση ψύξης για το μεγαλύτερο διάστημα στην ιστορία.

Μια απίστευτη ιστορία

Οι γονείς πήραν την Emma μέσω του αμερικανικού εθνικού κέντρου δωρεάς εμβρύων (NEDC), ενός προγράμματος υιοθεσίας εμβρύων στο οποίο τα ζευγάρια που ελπίζουν να συλλάβουν, συνδυάζονται με έμβρυα που δεν θα χρησιμοποιηθούν από τους γενετικούς γονείς τους. Το NEDC δήλωσε σε ένα δελτίο τύπου, ότι έχει λάβει δωρεά εμβρύων και από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, καθώς και από ξένες χώρες.

Ένας “μετρητής μωρών” στην ιστοσελίδα του NEDC αναφέρει τις γεννήσεις καταψυγμένων εμβρύων στα 686 υγιή μωρά.

Η Emma, ως έμβρυο, καταψύχθηκε τον Οκτώβριο του 1992, όταν η Tina Gibson ήταν 1,5 έτους. Το έμβρυο αποψύχθηκε και εμφυτεύθηκε στην Tina τον Μάρτιο του 2017.

Ενθαρρυντικά ποσοστά επιτυχίας

Ο Carol Sommerfelt, διευθυντής του εργαστηρίου του NEDC, απόψυξε το έμβρυο, που είχαν εμφυτεύτηκε στην μήτρα της Tina Gibson. Ο Sommerfelt δήλωσε ότι ήταν “βαθιά συγκινημένος και ικανοποιημένος που το κατεψυγμένο έμβρυο παρέμεινε υγιές χρησιμοποιώντας τις πρώιμες τεχνικές κρυοσυντήρησης”.

Η ιστοσελίδα του NEDC αναφέρει ότι το συνολικό ποσοστό επιτυχούς εγκυμοσύνης ανά μεταφορά κατεψυγμένου εμβρύου είναι 57%. Περίπου το 49% των μεταφορών συνεπάγεται γέννησης στο τέλος.

Περίπου τα τρία τέταρτα των δωρεών εμβρύων επιβιώνουν από τη διαδικασία κατάψυξης και απόψυξης, αναφέρει η ιστοσελίδα.

http://www.ajc.com