Κι άλλο κρούσμα μηνιγγίτιδας Β σε μαθητή- Άγνωστο τι θα γίνει με το εμβόλιο

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Με μηνιγγίτιδα τύπου Β νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας μαθητής της Α' τάξης Δημοτικού σχολείου Ιωαννίνων. Ο μικρός μεταφέρθηκε με δυσκαμψία στον αυχένα και εξανθήματα, στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων αλλά λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Το νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας Β έχει αναστατώσει τους γονείς όχι μόνο του συγκεκριμένου σχολείου αλλά και της ευρύτερης περιοχής οι οποίοι αποφεύγουν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο ενώ σπεύδουν να τα εμβολιάσουν έστω με δικό τους κόστος…

Τον Απρίλιο του 2016 πάλι στα Ιωάννινα είχαν παρουσιαστεί 3 κρούσματα μηνιγγιτιδοκοκκικής λοίμωξης σε νέους ηλικίας 20 – 25 ετών.

Το υπάρχον εμβόλιο για την μηνιγγίτιδα Β δεν έχει περιληφθεί ακόμα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών και όπως όλα δείχνουν, μάλλον δεν θα ενταχθεί παρότι ακόμα αναμένεται η Υπουργική Απόφαση που θα μπορούσε να έκανε αναφορά σε αυτό… Το εμβόλιο κοστίζει 105 ευρώ η δόση και απαιτούνται 4 συνολικά δόσεις με αποτέλεσμα πολλοί γονείς να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος.