Διαγνώστηκε καρκίνος στο παιδί που μεγάλωνε τα μαλλιά του για να τα δωρίσει σε καρκινοπαθείς

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
καρκίνος
Η έκφραση “τραγική ειρωνεία” είναι η μοναδική που μπορεί να αποτυπώσει την ουσία αυτής της είδησης.

Στον 7χρονο Vinny Desautels, ο οποίος από πολύ μικρή ηλικία ζήτησε από τους γονείς του να τον αφήσουν να μακρύνει τα μαλλιά του για να τα δωρίσει σε παιδιά καρκινοπαθή, διαγνώστηκε πριν από λίγες μέρες καρκίνος στο 4ο στάδιο.

Η οικογένεια αναμένει την τελική επιβεβαίωση από τους γιατρούς, ότι Vinny έχει σάρκωμα τύπου Ewing, ένα είδος όγκου που σχηματίζεται στο οστό ή στον μαλακό ιστό. Ο 7χρονος έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει θεραπεία αυτή την εβδομάδα, ξεκινώντας με βιοψία μυελού των οστών και χημειοθεραπεία, όπως ανακοίνωσε ο πατέρας του, Jason Desautels.

“Γνωρίζουμε ότι είναι καρκίνος σε στάδιο 4, επειδή εξαπλώθηκε σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες και να είναι επιθετικός (…) Τώρα προσπαθούμε να καταλάβουμε με τι έχουμε να κάνουμε, ώστε να μπορούμε να καταλήξουμε σε ένα σχέδιο αντιμετώπισης”.

καρκίνος

Το μάτι Vinny του άρχισε να παραμορφώνεται τον Μάρτιο. Στην αρχή, προσπάθησαν με συνταγή από οφθαλμικές σταγόνες και φάρμακα αλλεργίας να το αντιμετωπίσουν, χωρίς επιτυχία. Ο Vinny άρχισε να παραπονιέται και για έναν πόνο στο γόνατο και τότε οι γονείς του παρατήρησαν ότι το ισχίο του ήταν πρησμένο.

Μια επίσκεψη στα Επείγοντα νοσοκομείου στις 28 Απριλίου και μια ακτινογραφία αποκάλυψαν έναν όγκο στο δεξί ισχίο του μικρού. Την επόμενη μέρα ο 7χρονος πήγε σε ένα νοσοκομείο στο Σακραμέντο για εξειδικευμένες εξετάσεις.

Οι εξετάσεις αίματος, οι μαγνητικές τομογραφίες και μια αξονική τομογραφία αποκάλυψαν όγκους στο ισχίο του και στα οστά γύρω από το μάτι του…

Το δράμα που περνάει ο μικρός Vinny και η οικογένειά του συγκίνησε χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι ξεκίνησαν μια προσπάθεια συμβολής στην καταπολέμηση του καρκίνου που έχει ο 7χρονος, με μια διαδικτυακή εκστρατεία χρηματικών δωρεών. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρώσει πάνω από 50.000 δολάρια.

http://www.cnn.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το αγόρι που το κορόιδευαν για τα μαλλιά του αλλά τους αποστόμωσε… (pics)

Καρκίνος του προστάτη: Τα πρώιμα συμπτώματα που πρέπει κάθε άντρας να γνωρίζει

Ελιές στο δέρμα: Πώς θα καταλάβετε αν κάποια είναι καρκινική

Λέμφωμα: Προσοχή στα «αθώα» συμπτώματα του επικίνδυνου καρκίνου