Δελφίνια βοηθούν παιδιά με αυτισμό – ΒΙΝΤΕΟ

Δελφίνια βοηθούν παιδιά με αυτισμό – ΒΙΝΤΕΟ
Ακόμη και θεραπευτικές ιδιότητες φαίνεται πως έχουν τα ζώα συντροφιάς. Εκτός από χαρά και ευχάριστη παρέα, οι επιστήμονες αποδεικνύουν τώρα ότι οι μικροί τετράποδοι φίλοι μας μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση της κατάστασης της υγείας μας. Και όχι μόνο οι τετράποδοι, αλλά και τα δελφίνια

Μελέτες που έγιναν σε παιδιά που πάσχουν από νεοπλασίες και νοσηλεύονται για μεγάλες χρονικές περιόδους έδειξαν τη θετική επιρροή των ζώων στην ψυχολογία τους. Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε σε μελέτες ότι η συνεισφορά των ζώων στα παιδιά αυτά δρα απολύτως ευεργετικά. Από τη μελέτη του υλικού που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα, παρατηρείται θετική αποδοχή της παρέμβασης από το σύνολο των παιδιών και των συνοδών τους.

Τα παιδιά αναζητούν το ζώο και συμμετέχουν στα δρώμενα που σχετίζονται με αυτό. Επιδιώκουν να βρίσκονται κοντά του μετά από οδυνηρές επεμβάσεις. Επίσης έχει καταγραφεί ότι παιδιά πουεισάγονται εκ νέου στο νοσοκομείο για μόνιμη νοσηλεία, ζητούν να τα επισκεφτεί το ζώο στο θάλαμο όπου νοσηλεύονται. Οι αντιδράσεις των γονέων είναι θετικές ενώ και το νοσηλευτικό προσωπικό συμμετέχει ενεργά στη μελέτη.

Όπως θα δείτε στο βίντεο στις ΗΠΑ, τα δελφίνια χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση αλλά και τη χαρά των παιδιών με αυτισμό.

Δείτε το βίντεο

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends