Ακούστε το τραγούδι που ξύπνησε 6χρονο κοριτσάκι από κώμα

  • Iatropedia
Κάποιες φορές η τύχη παίζει περίεργα παιχνίδια. Ίσως να μην είναι μόνο η τύχη, ίσως να είναι η δίψα για ζωή, ή και γιατί όχι μια ανώτερη δύναμη, κανείς δεν γνωρίζει. Ακόμη και οι γιατροί σήκωσαν ψηλά τα χέρια μπροστά στο υπέροχο θαύμα που συνέβη σε κλινική της Αγγλίας. Ένα 6χρονο κοριτσάκι ξύπνησε από κώμα, όταν η αγαπημένη του τραγουδίστρια της τραγούδησε τρυφερά ένα τραγούδι πάνω από το προσκεφάλι της...

Η 6χρονη Tyla Atkin, καθόταν στο καθισματάκι της στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου που οδηγούσε η μητέρα της. Ένα φορτηγό παραβίασε το “stop” σε ένα πολυσύχναστο δρόμο του Νιουκάστλ, και έπεσε σφοδρά με ταχύτητα στο αυτοκίνητο. Σαν από θαύμα η μητέρα βγήκε με λίγες αμυχές από το διαλυμένο αμάξι, αλλά η μικρή τραυματίστηκε σοβαρά. Ήταν σε κώμα με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Οι γιατροί έκαναν ότι μπορούσαν, την έσωσαν από τον άμεσο κίνδυνο, αλλά η Tyla συνέχιζε να βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση.

“Έχει μεγάλη πιθανότητα να μην ξυπνήσει ποτέ. Εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε. Εσείς μπορείτε μόνο να προσεύχεστε” δήλωσαν οι γιατροί στη μητέρα του 6χρονου κοριτσιού. Η μητέρα δεν σταμάτησε να προσεύχεται, αλλά παράλληλα κινητοποιήθηκε. Θυμήθηκε ότι η κόρη της λάτρευε ένα συγκεκριμένο τραγούδι από την γνωστή Βρετανή τραγουδίστρια Jessie J. Έμαθε που μένει, της έστειλε γράμμα και της εξήγησε την κατάσταση.

Η Jessie J, ανταποκρίθηκε αμέσως. Πήγε στο νοσοκομείο παίδων και επί μια ώρα τραγουδούσε ψυθιριστά, ξανά και ξανά, επάνω από το προσκεφάλι της μικρούλας το τραγούδι που λάτρευε. Το “rainbow”. Ήταν το ίδιο τραγούδι, που άκουγαν στο αυτοκίνητο η μικρή και η μητέρα της, λίγες στιγμές πριν το τροχαίο…

Λίγες ώρες μετά, λίγο πριν ξημερώσει η μητέρα της, ένιωσε το κοριτσάκι της να κουνιέται. Κοιμόταν δίπλα της και της κρατούσε το χέρι. Καθώς περνούσαν οι ώρες η μικρή συνερχόταν όλο και περισσότερο. Τις επόμενες ημέρες άρχισε σιγά σιγά να μιλάει. Οι γιατροί δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Ακούστε το τραγούδι