2ο διαδραστικό σεμινάριο για το Σακχαρώδη Διαβήτη: Κι όμως ο Σακχαρώδης Διαβήτης Τύπου 1 σε αφορά

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Διαδραστικό σεμινάριο για τον νεανικό διαβήτη θα διεξαχθεί αύριο Σάββατο στο κεντρικό κτήριο του ΕΚΠΑ στην Αθήνα με την είσοδο να είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο Παιδικός – Νεανικός Σακχαρώδης Διαβήτης Τύπου 1 αντιμετωπίζεται πλέον με επιτυχία και
αποτελεσματικά. Αυτό θα γίνει μεταξύ άλλων σαφές στο 2ο διαδραστικό Σεμινάριο για το Σακχαρώδη Διαβήτη, που πραγματοποιείται με αφορμή την 95η επέτειο από την πρώτη χορήγηση Ινσουλίνης σε παιδί με Σακχαρώδη Διαβήτη.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία και με την υποστήριξη του Συλλόγου Νέων Ελλήνων Διαβητικών (ΣΥΝΕΔ) και την αιγίδα του Συλλόγου Παιδιών και Εφήβων με Ενδοκρινολογικό πρόβλημα «Γαληνός», της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), της Ελληνικής Ομοσπονδίας για το Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ), της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Παχυσαρκίας, του Μεταβολισμού και των Διαταραχών Διατροφής (ΕΠΑΜΕΔΙ), του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), του Δήμου Αμαρουσίου και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 17.30 το απόγευμα στην Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Κεντρικού Κτηρίου του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30).

Εκεί, οι ειδικοί στον τομέα του Σακχαρώδη Διαβήτη, Χρήστος Σπ. Ζούπας, Χριστίνα Κανακά-
Gantenbein, Ασημίνα Μητράκου και Πέτρος Θωμάκος, θα παρουσιάσουν όλες τις σύγχρονες εξελίξεις στην αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν, ο πρόεδρος ΙΣΑ, πρόεδρος ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γεώργιος Πατούλης, ο πρόεδρος της ΕΛΟΔΙ, Αν. Καθηγητής Νικόλαος Τεντολούρης, η πρόεδρος του ΣΥΝΕΔ,
Σπυριδούλα Λάγιου, η πρόεδρος του Συλλόγου «Γαληνός», Χριστίνα Κανακά- Gantenbein, ο πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, Χρήστος Δαραμήλας και ο πρόεδρος της ΕΠΑΜΕΔΙ, Χρήστος Σπ. Ζούπας.

Συντονίστρια της εκδήλωσης θα είναι η Δρ. Έλενα Λαζαρίδη, την παραγωγή και σκηνοθετική επιμέλεια θα έχει ο Μάνος Βελάνης και την εκτέλεση παραγωγής θα έχει η εταιρεία LAZEL LTD.

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 17.30 μ.μ.
Μεγάλη Αίθουσα Τελετών, κεντρικό κτήριο Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30).
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.