14χρονη που δεν νιώθει καθόλου πόνο- ΒΙΝΤΕΟ

  • Iatropedia
Το βίντεο που θα δείτε είναι η συγκινητική ιστορία μιας 14χρονης η οποία πάσχει από μια σπάνια ασθένεια και δεν μπορεί να νιώσει καθόλου πόνο. Το βίντεο που θα δείτε συνοδεύεται και από ένα γράμμα που έγραψε η ίδια η 14χρονη και στο οποίο εξηγεί την κατάσταση της.

Το όνομα της είναι Meggie Zahneis και γεννήθηκε και μεγαλώνει στις ΗΠΑ. Η Meggie, πάσχει από τη νόσο Hsan II (hereditary sensory and automatic neuropathy type 2), μια σπάνια ασθένεια που χτυπάει στο κεντρικό αλλά και στο περιφερειακό νευρικό σύστημα. Το αποτέλεσμα αυτής της ασθένειας είναι να μην λειτουργούν τα νεύρα της αίσθησης, της αφής, του πόνου, και όχι μόνο… 50 είναι οι καταγεγραμμένες περιπτώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο από αυτή την ασθένεια.

Στο γράμμα της η Meggie, ευχαριστεί τους γιατρούς της και γράφει…:

“Γεια σας, είμαι η Meggie και είμαι 14 ετών. Γεννήθηκα με μια πολύ σπάνια κληρονομική διαταραχή που ονομάζεται HSAN II. Βασικά σημαίνει ότι δεν αισθάνομαι καθόλου πόνο, την θερμοκρασία και δεν έχω αφή όπως όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι. Δεν έχω ούτε αντανακλαστικά. Το κορμί μου έχει συνέχεια υποθερμία, ενώ τώρα τελευταία, έχω χάσει και την ακοή μου.

Κάποιες φορές περνάω πολύ δύσκολα στη ζωή μου και κυρίως όταν πηγαίνω στους γιατρούς για να με εξετάσουν. Οι γιατροί σε κάνουν καλά κοιτάζοντας τα συμπτώματα και τις αντιδράσεις σου. Εγώ δεν έχω καμία αντίδραση…

Θέλω να ευχαριστήσω τους γιατρούς μου στην κλινική Παίδων στο Σινσινάτι. Μου στάθηκαν αφάνταστα, τόσο σε εμένα, όσο και στην οικογένεια μου. Πρέπει να ξέρετε ότι γεννήθηκα στο μαιευτήριο, αυτού το νοσοκομείου πρόωρα, και έμεινα εκεί για 38 ημέρες στην θερμοκοιτίδα.

Θέλω να ευχαριστήσω και τους γονείς μου που πάντα βρίσκονται δίπλα μου και γνωρίζω ότι δεν είναι εύκολο να μεγαλώνεις ένα παιδί με τέτοιο πρόβλημα. Σας ευχαριστώ μαμά και μπαμπά για όλα…”

Δείτε το βίντεο