10χρονο παιδάκι κινδυνεύει να πεθάνει – ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ

  • Iatropedia
Σας προειδοποιούμε το βίντεο που πρόκειται να δείτε σοκάρει. Σοκάρει για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι πως οι εικόνες που θα δείτε, είναι σκληρές και σπάνια τις βλέπουμε και ο δεύτερος λόγος είναι πως μιλάμε για ένα 10χρονο παιδάκι.

Ο 10χρονος Vincent Oketch, είναι από την Ουγκάντα της Αφρικής. Πριν από λίγα χρόνια παρουσίασε ένα πρόβλημα στα κάτω του άκρα και σταδιακά δεν μπορούσε να περπατήσει. Το πρόβλημα μήνα με τον μήνα άρχισε να επιδεινώνεται και σε λίγο καιρό ο 10χρονος όχι μόνο δεν μπορούσε να περπατήσει, αλλά και να καθίσει.

Οι γονείς του, τον πήγαν στο νοσοκομείο της πόλης Κισούμπι όπου διαμένουν, και οι γιατροί ξεκίνησαν τις εξετάσεις. Οι γιατροί με τα μέσα που έχουν εκεί, δεν μπόρεσαν σε καμία περίπτωση να είναι σαφείς και συγκεκριμένοι για την ασθένεια. “Ίσως να έχει πρόβλημα στο λεμφικό του σύστημα και για τον λόγο αυτό να πρήζονται τα κάτω άκρα του” είπαν.

Και όσο περιμένουν και κάνουν εξετάσεις, η κατάσταση της υγείας του 10χρονου παιδιού καθημερινά γίνεται περισσότερο άσχημη. Το ισχίο του έχει εξαρθρωθεί και οι αστράγαλοι και στα δυο του πόδια έχουν σπάσει.

Από το Κισούμπι τον μετέφεραν σε μεγαλύτερο νοσοκομείο στην Καμπάλα. Εκεί οι γιατροί ύστερα πάλι από εξετάσεις αποφάνθηκαν ότι ίσως, να πάσχει από νευρική απονευρωσίτιδα και πιθανότατα θα χρειαστούν ακρωτηριασμό και τα 2 του, πόδια.

Ο πατέρας του Vincent, δυσκολεύεται να συντηρήσει την οικογένεια του και όλοι μαζί ζουν σε άθλιες συνθήκες στην Ουγκάντα. Δυσκολεύεται επίσης να πάει το παιδί του σε κάποιο γιατρό στο εξωτερικό. Μέχρι που βρέθηκε ένας γιατρός, ο Isaak Osire, με σπουδές στην Αγγλία, που επέστρεψε στη χώρα του και ασχολείται με την ανακούφιση των μικρών παιδιών που έχουν προβλήματα υγείας στην Ουγκάντα.

“Χρειαζόμαστε επειγόντως ένα γιατρό από την Αγγλία” θα κάνει δραματική έκκληση στους συναδέλφους του. “Χρειαζόμαστε βοήθεια για να σωθεί ο μικρός Vincent” θα φωνάξει δραματικά. Ήδη στην Αγγλία έχουν κινητοποιηθεί οργανώσεις αλλά και γιατροί για τη σωτηρία του 10χρονου παιδιού.

Προς το παρόν το παιδάκι φοράει μόνο φούστες αφού τα σορτς και τα παντελόνια δεν του χωράνε. Προς το παρόν το παιδάκι κάθεται και υπομένει καρτερικά τα πειράγματα των άλλων παιδιών όχι για τα ποδαράκια του αλλά για τις φούστες που φοράει…

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ