Ακμή: Το έχετε στην κουζίνα σας και μπορεί να σας βοηθήσει όσο δεν φαντάζεστε

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
ακμή
Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα σπυράκια στο πρόσωπο, τα οποία είναι το αποτέλεσμα μιας έξαρσης στην ακμή. Η ακμή μπορεί να έχει συνδεθεί ως κατάσταση με την εφηβεία, αλλά τα σπυράκια της ακμής μπορεί να αναπτυχθούν σχεδόν σε κάθε ηλικία, αφού εξαρτώνται από την προσωπική υγιεινή, την λιπαρότητα του δέρματος και άλλους ερεθιστικούς παράγοντες.

Η ακμή ταλαιπωρεί πάρα πολλούς ανθρώπους. Μέσα στα πολλά και ικανά προϊόντα που μπορεί να βρει κανείς στα φαρμακεία και τα οποία καταπολεμούν εξειδικευμένα την ακμή, υπάρχει και ένα προϊόν, που σίγουρα υπάρχει κάπου σε ένα ντουλάπι της κουζίνας σας και το οποίο συμβάλλει σημαντικά στην μείωση των συμπτωμάτων της ακμής.

Αυτό το υλικό είναι η μαγειρική σόδα! Μπορεί να την έχετε ακούσει, πέρα από υλικό μαγειρικής, και για διάφορες άλλες εφαρμογές της. Μία από αυτές αφορά και την ιδιότητά της να καθαρίζει την επιδερμίδα με τέτοιον τρόπο, ώστε να περιορίζει τα σπυράκια και τις εξάρσεις της ακμής.

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την μαγειρική σόδα για την ακμή

  • Πάρτε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και τοποθετήστε το σε ένα μικρό πιάτο. Προσθέστε μια σταγόνα νερό.
  • Ανακατέψτε καλά. Μην προσθέτετε πάρα πολύ νερό γιατί θα γίνει πολύ ρευστό το μείγμα με αποτέλεσμα να μην κάνει σωστή απολέπιση του δέρματος.
  • Με το δάχτυλό σας κάντε απαλό μασάζ στα ερεθισμένα σημεία της επιδερμίδας και στα σπυράκια ή τα σημάδια σας. Αφήστε το μείγμα στο δέρμα για λίγα λεπτά. Το μείγμα σταδιακά θα σκληρύνει, καθώς το νερό εξατμίζεται.
  • Ξεπλύνετε καλά.

Συμβουλή: Μπορείτε να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο.

http://www.thehealthyarchive.info

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σπυράκια και μαύρα στίγματα μέσα στο αυτί: Πώς θα τα αφαιρέσετε

Η πιο απλή και σωτήρια μάσκα για τα σπυράκια στο πρόσωπο