Σάλος στη Γαλλία: «Ένοχα»185 προϊόντα προσωπικής υγιεινής για πιθανές αλλεργίες και ερεθισμούς – Όλη η λίστα (ΒΙΝΤΕΟ)

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
προϊόντα
Μερικές κρέμες, σαμπουάν, after shave και οδοντόκρεμες που παρασκευάζονται από εταιρείες-κολοσσούς όπως η L'Oreal και η Procter & Gamble, μπορεί να περιέχουν δυνητικά επιβλαβείς ουσίες, σύμφωνα με μια μεγάλη μελέτη από τον οργανισμό για την προστασία του καταναλωτή UFC-Que Choisir, στη Γαλλία.

Συγκεκριμένα, χθες ο UFC-Que Choisir δημοσίευσε μια λίστα με συνολικά 185 προϊόντα στα οποία, όπως υποστηρίζει, περιέχονται ουσίες που είναι μεν νόμιμες, αλλά μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες, ερεθισμούς ή ενδοκρινικές διαταραχές, δε.

“Υπό το φως της απουσίας του κατάλληλου ευρωπαϊκού κανονισμού, θέλουμε να ασκήσει πίεση στους κατασκευαστές μέσω της αγοραστικής συμπεριφοράς των καταναλωτών”, δήλωσε ο Olivier Andrault, ο οποίος ήταν επικεφαλής της μελέτης για λογαριασμό του UFC-Que Choisir.

Η έρευνα επισήμανε, για παράδειγμα, ότι σε οκτώ προϊόντα ομορφιάς και υγιεινής για μωρουδιακά μαντηλάκια, όπως τα “Bebe Cadum” και “Mixa” της L’Oreal , το “Beiersdorf” της Nivea και τα Pampers της της Procter & Gamble, περιέχουν φαινοξυαιθανόλη, η οποία θα μπορούσε να είναι τοξική για το αίμα και το ήπαρ.

>>>Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε την πλήρη λίστα των 185 προϊόντων ομορφιάς και προσωπικής υγιεινής που δημοσίευσε ο οργανισμός UFC-Que Choisir<<<

Σε απάντηση στην εν λόγω μελέτη, η Ομοσπονδία των Παρασκευαστών Καλλυντικών (Federation of Cosmetics Makers – FEBEA) της Γαλλίαςανακοίνωσε ότι τα προϊόντα ομορφιάς και προσωπικής υγιεινής που κυκλοφορούν στην χώρα είναι ασφαλή και σύννομα με τον σχετικό ευρωπαϊκό κανονισμό, ο οποίος περιγράφεται ως “ο πιο απαιτητικός στον κόσμο”.

Σύμφωνα με το Reuters, κανείς δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχολιασμό επί του θέματος από την Beiersdorf και η την Procter & Gamble, ενώ η L’Oreal ανέφερε ότι δεσμεύεται αυστηρά για την ασφάλεια όλων των προϊόντων της.

“Το σύστημα αξιολόγησης της ασφάλειας είναι πολύ ισχυρό και όλα μας τα προϊόντα ομορφιάς και τα συστατικά μας εξετάζονται αυστηρά πριν διατεθούν στην αγορά, και πάντα σε πλήρη συμμόρφωση με τον ευρωπαϊκό κανονισμό”, ανέφερε η L’Oreal σε σχετική ανακοίνωση.

http://www.reuters.com