Πρωτεϊνική δίαιτα για άμεση απώλεια βάρους χωρίς παρενέργειες

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πρωτεϊνική δίαιτα
Θάλασσα, ήλιος, παραλία…και φυσικά άγχος για το πώς θα εμφανιστούμε φέτος με μαγιό παρέα με τα παραπανίσια κιλά, που βάλαμε το χειμώνα. Η λύση είναι αρχικά ψυχραιμία και δεύτερον η πρωτεϊνική δίαιτα DietTube για γρήγορη και εύκολη απώλεια βάρους.

Αυτό συστήνει ο πλαστικός χειρουργός, Απόστολος Γαϊτάνης και μας εξηγεί: «Πρόκειται για μια ιατρική θεραπευτική αγωγή που προβλέπει απώλεια 6-8% του σωματικού βάρους σε καθαρό λίπος, χωρίς να μειωθεί η μυική μάζα. Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως μέσω της κέτωσης, μίας διαδικασίας κατά την οποία ο οργανισμός χρησιμοποιεί τις αποθήκες λίπους για την παραγωγή της ενέργειας που χρειάζεται για όλες τις φυσιολογικές σωματικές και διανοητικές λειτουργίες σε καθημερινή βάση.

Έτσι, το βάρος που χάνεται συνίσταται σε περιττό λίπος, χωρίς καμία επίπτωση στη μυϊκή μάζα. Αφορά την λήψη φακέλων DietTube με μείγμα πρωτεϊνών (γάλακτος) υψηλής βιολογικής αξίας που έχουν επιπλέον εμπλουτιστεί στα αμινοξέα l-ισολευκίνη, ορνιθίνη,  l-τρυπτοφάνη, ταυρίνη και l-κιτρουλίνη. Παράγονται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σύμφωνα με τα πρότυπα διασφάλισης ποιότητας και έχουν εγκριθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Η διάρκειά της είναι 10 ημέρες έως 2 εβδομάδες συν 1 εβδομάδα συντήρησης. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων εβδομάδων δίνεται έμφαση στην υψηλή πρόσληψη πρωτεϊνών μέσω των συμπληρωμάτων και της διατροφής, ενώ κατά την τρίτη γίνεται σταδιακά η επανένταξη των υδατανθράκων στη δίαιτα. Η μέθοδος είναι ιδανική για όποιον θέλει να χάσει γρήγορα και εύκολα βάρος.

*Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS. Συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών