Πλαστικός χειρουργός μεταδίδει απευθείας αυξητική στήθους και άλλες επεμβάσεις – Δείτε εικόνα! [pics, vids]

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
πλαστικός χειρουργός
Ένας πλαστικός χειρούργος μεταδίδει τις επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής που κάνει σε πελάτισσές και άλλους ασθενείς του σε απευθείας μετάδοση στο Snapchat, για να δείξει στους θεατές την ωμή πραγματικότητα του να κάνουν μια χειρουργική επέμβαση.

Ο πλαστικός χειρουργός Eddy Dona, ο οποίος διευθύνει μια κλινική στο Bella Vista του Σίδνεϊ, επέλεξε την δημοφιλία που του προσδίδουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να μεταδίδει απευθείας τις επεμβάσεις που κάνει στο χειρουργείο.

Η περίπτωσή του έχει προκαλέσει σάλο τις τελευταίες εβδομάδες και έφτασε να γίνει θέμα και σε ενημερωτικές εκπομπές και δελτία στην Αυστραλία. Στα social media θα τον βρείτε με το όνομα «Dr Eddy Dona”, ενώ μπορείτε να επισκεφθείτε και το κανάλι του στο Youtube και θα μπορείτε κι εσείς να παρακολουθήσετε αν θέλετε επεμβάσεις για αυξητική στήθους, για λιποαναρρόφηση και πλαστική στην κοιλιά, ρινοπλαστική, βελτιώσεις γλουτών και άλλα διάφορα.

Ο δρ Dona αποκάλυψε ότι άρχισε να εκπέμπει τις επεμβάσεις του στην πλατφόρμα του Snapchat, για να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει τους ενδιαφερόμενους:

«Οι άνθρωποι συνήθως βλέπουν τις εικόνες ‘πριν και μετά’ από μια επέμβαση και συχνά σκέφτονται ότι είναι κάτι απλό και με θετικό αποτέλεσμα. Αλλά ήθελα να δείξω τι περνάει στα αλήθεια ένας πελάτης πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την επέμβαση και πως αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο ή ευχάριστο. Η χειρουργική δεν είναι ποτέ κάτι μικρό. Και μιλώντας με τους θεατές σε κάθε χειρουργική επέμβαση που εκτελώ, τους βοηθάω να γνωρίζουν τους κινδύνους που συνεπάγεται η κάθε επέμβαση. Αν μετά από αυτό θέλουν να το κάνουν, τότε καλώς, απλά θα είναι καλά ενημερωμένοι για το τι ακριβώς πρόκειται να υποστούν».

πλαστικός χειρουργός

Πριν προχωρήσει στην απευθείας μετάδοση μιας επέμβασης, ο πλαστικός χειρουργός δρ Dona ζητά από τους ασθενείς του την άδεια να τραβήξει εικόνες και βίντεο και, σύμφωνα με τον ίδιο, στο 40% των περιπτώσεων εκείνοι συμφωνούν.

Ο δρ Dona ασκεί την ιατρική εδώ και 11 χρόνια και δήλωσε πως από τότε που άρχισε να δείχνει σε όλους τις επεμβάσεις του μέσω βίντεο, ή μέσω Snapchat και Facebook, παρατήρησε ότι οι διαβουλεύσεις του μαζί τους έγιναν ευκολότερες.

«Προφανώς πρέπει να συζητήσουμε τα πάντα, αλλά όλοι οι ασθενείς μου που έχουν περάσει από την πόρτα μου είναι ήδη καλά ενημερωμένοι για την κάθε επέμβαση που θέλουν. Το να κάνεις μια διαβούλευση για να συζητήσεις κάτι για πρώτη φορά μπορεί να είναι πολύ τρομακτικό, αλλά το Snapchat το έχει αλλάξει αυτό. Οι ασθενείς με παρακολουθούν, βλέποντας όλα τα βίντεό μου και όταν με βλέπουν για πρώτη φορά, ξέρουν ήδη ποιος είμαι. Και το πιο σημαντικό, ξέρουν όλα όσα λέω. Ξέρουν πώς γίνονται όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις μου, επειδή τις έχουν παρακολουθήσει από πριν. Είναι πολύ καλά ενημερωμένοι ασθενείς. Είναι η καλύτερη δυνατή εκπαίδευση για πιθανούς ασθενείς».

πλαστικός χειρουργός

Ο πλαστικός χειρουργός δήλωσε ότι θέλει να δείξει στους θεατές την ωμή πραγματικότητα μιας πλαστικής επέμβασης, ώστε να έχουν πλήρη επίγνωση ότι το να κάνουν κάτι τέτοιο δεν πρέπει να είναι μια απόφαση που λαμβάνεται «ελαφρά την καρδία».

«Έχω επίγνωση ορισμένων ομάδων που πιστεύουν ότι η απευθείας μετάδοση ή η πλήρης βιντεοσκόπηση μιας πλαστικής επέμβασης είναι κάτι ανήθικο, αλλά όλα αυτά είναι ανοησίες. Οι ασθενείς μου έχουν μηδενική υποχρέωση να το κάνουν. Αν συναινέσουν, καλώς, αλλά δεν συμβαίνει τίποτα απολύτως και αν δεν το κάνουν. Δεν υπάρχει καμία διαφορά στη χειρουργική επέμβασή τους, δεν υπάρχουν εκπτώσεις ή άλλες διευκολύνσεις αν συμφωνήσουν».

http://www.dailymail.co.uk

http://www.news.com.au

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέθαναν 9 γυναίκες από καρκίνο μετά από αυξητική στήθους – Τι ΠΡΕΠΕΙ να ξέρετε [vid]

Αυξητική στήθους: Ποιους κινδύνους »κρύβουν» οι υπερβολές

Βλεφαροπλαστική: Τι πρέπει να ξέρετε πριν το αποφασίσετε – Κίνδυνοι και προσδοκίες

Ωτοπλαστική στα παιδιά