Πλαστική επέμβαση: Τι κάνουν οι χειρουργοί στην μείωση μαστού

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
πλαστική επέμβαση
Μπορεί να μαθαίνουμε και να ακούμε για πλαστική επέμβαση αυξητικής στήθους, η οποία είναι η υπ' αριθμόν ένα πιο δημοφιλής πλαστική επέμβαση στον κόσμο εδώ και πολλά χρόνια, αλλά υπάρχουν αρκετές γυναίκες που έχουν ήδη μεγάλο φυσικό στήθος και για διάφορους λόγους επιλέγουν να το μειώσουν σε μέγεθος με την “αντίστροφη” πλαστική επέμβαση.

Τι συμβαίνει ακριβώς όμως σε αυτή την περίπτωση; Στην αυξητική στήθους γνωρίζουμε ότι οι χειρουργοί βάζουν πρόσθετα σακουλάκια σιλικόνης μέσα κάτω από το δέρμα του μαστού, στο λιπώδες υπόστρωμα, προσέχοντας να μην πειράξουν τις νευρικές απολήξεις και τους γαλακτοποιούς αδένες.

Στην αφαιρετική πλαστική επέμβαση στήθους, οι χειρουργοί αφαιρούν κομμάτι δέρματος και λιπώδους ιστού. Αλλά πώς το πετυχαίνουν αυτό χωρίς να επηρεάζουν τα νεύρα γύρω από την τόσο ευαίσθητη θηλή του μαστού;

Διαβάστε το πώς λειτουργεί όλο αυτό: Η χειρουργική πλαστική επέμβαση μείωσης του μαστού γίνεται υπό αναισθησία, οπότε οι ασθενείς κοιμούνται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Αυτό σημαίνει επίσης ότι θα πρέπει να σταματήσουν το κάπνισμα και, ενδεχομένως, ακόμη και να πάρουν αντισυλληπτικά χάπια για μερικές εβδομάδες. Θα πρέπει, επίσης, να νηστεύσουν τελείως το φαγητό για 5-6 ώρες πριν από τη χειρουργική επέμβαση. Η καθεαυτή πλαστική επέμβαση διαρκεί από 90 λεπτά έως τέσσερις ώρες, ανάλογα με την έκτασή της. Αρχίζει με το χειρούργο να σημαδεύει προσεκτικά τα σημεία που θα κάνει χειρουργικές τομές. Στη συνέχεια η θηλή μετακινείται, αφαιρείται όσο λιπώδης ιστός χρειάζεται καθώς και το επιπλέον δέρμα, προτού η θηλή επανατοποθετηθεί σωστά.

Δείτε αυτήν τη διαδικασία στο ακόλουθο, πολύ χαρακτηριστικό βίντεο…

http://www.medicaldaily.com