Περιποίηση επιδερμίδας: Τι πρέπει να κάνετε ΜΕΤΑ τη γυμναστική

  • Iatropedia newsroom
γυμναστική
Τα υπόλειμματα ιδρώτα και τα βακτηρίδια (που υπάρχουν “διάσπαρτα” σε κάθε γυμναστήριο) στο δέρμα σας είναι ένας κακός συνδυασμός. Μπορεί να προκαλέσουν ή και να επιδεινώσουν δερματικές παθήσεις, όπως το έκζεμα και η ακμή.

Γι’ αυτόν το λόγο είναι σημαντικό να προσέχετε τρία βασικά πράγματα, όταν τελειώνετε την γυμναστική σας, προκειμένου να διατηρείτε την επιδερμίδα σας υγιή.

Βήμα 1: Πλύσιμο

Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό, αλλά όχι καυτό, δεδομένου ότι μπορεί να κάνει το δέρμα σας υπερβολικά ξηρό και να το ερεθίσει, ιδιαίτερα στο πρόσωπό σας. Μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε κομπρέσες με πράσινο τσάι για να καθαρίσετε και αν ηρεμήσετε την επιδερμίδα σας. Οι ανοιχτοί πόροι σε εκείνο το σημείο θα βοηθήσουν στην καλύτερη απορρόφηση των αντιοξειδωτικών ουσιών.

Βήμα 2: Απολέπιση

Μετά το ντους είναι καλό να κάνετε απολέπιση με γλυκολικό-σαλικυλικό οξύ. Το σαλικυλικό οξύ διαπερνά τους θύλακες των τριχών και αποτρέπει την έξαρση της ακμής στο πρόσωπο, το στήθος και την πλάτη, ενώ το γλυκολικό οξύ δρα ως ένα ήπιο χημικό απολεπιστικό, αφαιρώντας το ανώτερο στρώμα των νεκρών κυττάρων του δέρματος και αφήνοντας την επιδερμίδα λεία και καθαρή.

Βήμα 3: Ενυδάτωση

Μετά από έντονη γυμναστική ο οργανισμός (και άρα η επιδερμίδα) αφυδατώνονται σε μεγάλο βαθμό Πρέπει να πιείτε αρκετό νερό και να χρησιμοποιήσετε και ενυδατική κρέμα εξωτερικά για να διατηρήσετε το δέρμα σας μαλακό και εύπλαστο. Επιλέξτε μια ενυδατική κρέμα που είναι πλούσια σε συστατικά όπως τα ceramides και το υαλουρονικό οξύ, για μετά το πλύσιμο και την απολέπιση. Αυτά τα συστατικά “κλειδώνουν” το νερό στο δέρμα σας.

Πηγή: http://www.instyle.com