Ομορφιά και λάμψη για ένα χαρούμενο και αισιόδοξο νέο έτος- Ευτυχισμένο το 2018

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Υποδεχτείτε τη νέα χρονιά με πιο λαμπερή εμφάνιση αλλά και θετική ψυχολογία! Με απλές κινήσεις, μπορείτε να μεταμορφώσετε το δέρμα σας κάνοντάς το να δείχνει πολλά χρόνια νεότερο.

Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης προτείνει:

·         Για λάμψη & ανανέωση στο πρόσωπο η μέθοδος ecopeel που πραγματοποιεί δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους στο πρόσωπο, επιτυγχάνει ελαφρά απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιδερμίδα και βοηθάει το δέρμα να παράγει νέο κολλαγόνο και ελαστίνη.

Με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται η μικροκυκλοφορία, παράγονται νέα κύτταρα και η επιδερμίδα γίνεται πιο φρέσκια, νεανική και λαμπερή. Το ecopeel είναι πολύ αποτελεσματικό σε θαμπά, σκληρά και ξηρά δέρματα, καθώς δρά στο δέρμα ως peeling κάνοντας βαθύ καθαρισμό. Μπορεί, επίσης, να βοηθήσει σημαντικά στην εξάλειψη των ουλών ακμής, δυσχρωμιών και κηλίδων, καθώς και σε μελαχρωματικά προβλήματα. Επίσης, επιτυγχάνει την εξάλειψη των λεπτών ρυτίδων και μειώνει την λιπαρότητα του δέρματος.

Υφή

·         Αν επιθυμούμε βελτίωσης της υφής του δέρματός μας, την μείωση των ρυτίδων και εξάλειψη των καφέ κηλίδων, που έχουν δημιουργηθεί στο πρόσωπο, το Erbium Pixel, μια πρωτοποριακή εφαρμογή της θεραπείας του «Harmony Laser», αποτελεί ιδανική λύση μιας και προσφέρει ολική ανανέωση στο πρόσωπο. H δράση του pixel βασίζεται στην εξάχνωση των ιστών που έχουν υποστεί ζημιά και την αφαίρεση της εξωτερικής στιβάδας του δέρματος. Το laser «χαρτογραφεί» την επιδερμίδα σαν ένα πλέγμα αποτελούμενο από πολλά μικρά μικρά τμήματα (pixels) και στοχεύει μόνο σε αυτά που παρουσιάζουν την ένδειξη προβλήματος.

Αυτόλογοι αυξητικοί παράγοτες

·         Αν υπάρχει ανάγκη για ενυδάτωση και αναζωογόνηση της επιδερμίδας του προσώπου, της περιοχής του ντεκολτέ και των χεριών, μπορεί να εφαρμοστεί μεσοθεραπεία με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες. Προσφέρει ανάπλαση και ανανέωση στο πρόσωπο με την χρήση των δικών μας κυττάρων. Οι αυξητικοί παράγοντες που διοχετεύονται στην πάσχουσα περιοχή ενεργοποιούν τα ενήλικα βλαστοκύτταρα, που με τη σειρά τους μετατρέπονται σε ώριμα κύτταρα με σκοπό την ταχύτερη ανάπλαση του ιστού.

·         Αν έχουμε ανάγκη από άμεση τόνωση και σύσφιξη τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα, τότε η μέθοδος Accent αποτελεί την πιο κατάλληλη θεραπεία. Το μηχάνημα Accent χρησιμοποιεί τις ραδιοσυχνότητες για τη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος. Η θερμότητα που διαχέεται στους ιστούς έχει σαν αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα να συρρικνωθούν, ενώ παράλληλα ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου. Το Accent εφαρμόζεται και στο πρόσωπο για να συσφίξει το δέρμα και ν’ αντιμετωπίσει τις ρυτίδες.

Γέμισμα ρυτίδων

Για να γεμίσουμε επιφανειακές αλλά και πιο βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο ή για να δώσουμε όγκο σε χείλη, ζυγωματικά και βαθουλωμένα μάγουλα, εφαρμόζεται το υαλουρονικό οξύ. Το ενέσιμο αυτό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως ενισχύοντας την επιδερμίδα και τα χαρακτηριστικά του προσώπου, ενώ παράλληλα βελτιώνει τις ρυτίδες γήρανσης «γεμίζοντάς τες».

Η διόρθωση είναι άμεση ενώ για 2-3 μέρες μπορεί να υπάρχει στην περιοχή πρήξιμο, κοκκινίλα ή ήπια ευαισθησία, τα οποία όμως, υποχωρούν στη συνέχεια. Όλες οι θεραπείες με ενέσιμα, μπορεί να προκαλέσουν κάποια μελανιά, γι’ αυτό καλό θα είναι να υπάρχει ένα περιθώριο ασφαλείας 7-10 ημερών πριν από κάποια επίσημη εμφάνιση. Το αποτέλεσμα δείχνει πολύ φυσικό και έχει διάρκεια από 8-12 μήνες.

Αν επιθυμούμε να σβήσουμε τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας), το μεσόφρυο και το μέτωπο, τότε εφαρμόζουμε το botox. Με μια λεπτή βελόνα, το δημοφιλές ενέσιμο προϊόν εγχύεται στα σημεία που χρειάζεται και ακινητοποιεί  τους μυς που προκαλούν τις ρυτίδες. Ένας μικρός ερεθισμός υποχωρεί 30 λεπτά μετά την εφαρμογή, ενώ μπορείτε να επιστρέψετε αμέσως στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Μέσα σε 7-15 μέρες φαίνεται το τελικό αποτέλεσμα. Σε 6 μήνες περίπου μετά η βοτουλινική τοξίνη αρχίζει να «φεύγει» από τους μυς, ενώ αν δεν επαναληφθεί η διαδικασία, το δέρμα επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση.

  • Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS. Συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών