Λύσεις σε δερματολογικά προβλήματα ενόψει καλοκαιριού!

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η λάμψη και η ανανέωση του δέρματος είναι μια πάγια ανάγκη των γυναικών, και των ανδρών, αλλά ενόψει καλοκαιριού αποκτά νέα διάσταση. Ομοίως, για τις γυναίκες η λεύκη ειδικά στην περιοχή του μαστού και δη της θηλής είναι ένα σοβαρό ζήτημα που απαιτεί ειδική αντιμετώπιση.

γράφει η δρ Τάνια Βλαδένη, δερματολόγος, επιμελητρια Ά στο ΠΕΔΥ Λ. Αλεξ’ανδρας -Ν.Ψυχικού, αποσπασμένη στο ΓΝΑ «Ευαγγελισμός»

βλαδενη
Τις δύσκολες μέρες το δέρμα σας δείχνει πιο θαμπό και γενικά έχει την τάση να είναι πιο λιπαρό απ’ ό,τι συνήθως. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να φροντίσετε το δέρμα σας να είναι λαμπερό με υλικά που έχετε στο ψυγείο σας.

Ο καθαρισμός να είναι καλά: Ο καθαρισμός της επιδερμίδας σας είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να ξεχνάτε αυτές τις μέρες. Καθαρίστε το δέρμα σας το πρωί πριν απλώσετε την κρέμα σας και θα δείτε την επιδερμίδα σας λεία και καθαρή.

Εξάλλου, τα σπυράκια και τα στίγματα εμφανίζονται εκτάκτως αυτές τις μέρες που οι ορμόνες σας έχουν τρελαθεί και εσείς πρέπει να το σκεφτείτε και αυτό. Ένας αφρός καθαρίζει το δέρμα σας και το αφήνει έτοιμο για την ενυδάτωση του.

Eνυδάτωση στο φουλ: αυτές τις μέρες περισσότερο από ποτέ το δέρμα διψάει και έχει ανάγκη από ενυδάτωση. Το βασικό είναι να διαλέξετε ένα προϊόν που δεν θα κάνει το δέρμα σας ακόμη πιο λιπαρό απ’ ό,τι είναι οπότε μια απαλή ενυδατική κρέμα στην πιο ματ εκδοχή της είναι ό,τι πρέπει. Αν πάλι αυτές τις μέρες δείτε κάποια σπυράκια να ξεπροβάλλουν, τότε μην πανικοβληθείτε πρώτον γιατί μόλις περάσουν αυτές οι μέρες θα μαραθούν .
Ρωτηστε μας περισσοτερες πληροφοριες .

Λεύκη και θηλή

Οι βλάβες της λεύκης είναι σαφώς αφοριζόμενες και τα όριά τους υπερμελαγχρωματικά. Το σχήμα των βλαβών είναι συνήθως ωοειδές ή στρόγγυλο και το μέγεθός τους ποικίλλει. Στα όριά τους μερικές φορές μπορεί να περιέχουν μία ενδιάμεση ποσότητα χρωστικής και στην περίπτωση αυτή η κλινική κατάσταση λέγεται τρίχρωμη λεύκη. Η κατανομή του εξανθήματος είναι συνήθως συμμετρική αλλά μπορεί και να είναι κατά μήκος ενός νευροτομίου.

Συχνά λευκη εμφανίζεται γύρω από οπές (μύτη, οφθαλμοί, θηλές μαστών, ομφαλός, στόμα, πρωκτικός δακτύλιος).  Επίσης μπορεί να προσβάλλει τις μασχάλες και τις μηρογεννητικές πτυχές, ενώ κάποτε η εντόπιση αφορά τις εκτατικές επιφάνειες (αγκώνες, γόνατα, πρόσθιο τμήμα κνημών) και άλλοτε τις καμπτικές επιφάνειες (καρποί). Οι τρίχες που αναπτύσσονται μέσα στις μεγάλες κηλίδες λεύκης συνήθως εμφανίζονται λευκού χρώματος.