Κρυολιπόλυση: Τα πάντα για την αφαίρεση τοπικού λίπους χωρίς νυστέρι

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
κρυολιπόλυση
Τοπικό πάχος και συσσώρευση λίπους στο σώμα; Υπάρχει μια νέα επαναστατική, μη επεμβατική λύση για μείωση πόντων και καταπολέμηση του επίμονου τοπικού λίπους. Ποια είναι αυτή; Ποιοι οι κίνδυνοι ή αντενδείξεις; Ποιο είναι το κόστος της θεραπείας; Πόσες συνεδρίες απαιτούνται και τι διάρκεια έχουν;

Το σύστημα Coolsculpting χρησιμοποιεί την τεχνολογία της Cryolipolysis (κρυολιπόλυση) για να αποβάλει το λίπος Είναι τόσο άμεση η δράση του, που και με μία μόνο εφαρμογή μπορείτε ν’ αποκτήσετε ένα πιο σφριγηλό και καλλίγραμμο σώμα, γρήγορα, ανώδυνα και με μη επεμβατικό τρόπο. Πρόκειται για το πιο αξιόπιστο σύστημα Κρυολιπόλυσης, εγκεκριμένο από τον FDA Αμερικής (Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων & Φαρμάκων) με σήμανση CE ως κατηγορίας IIa ιατρική συσκευή και με πρόσθετες ιατρικές εγκρίσεις σε όλο τον κόσμο.

Κρυολιπόλυση: Τι επιτυγχάνει το Coolsculpting;

Το σύστημα Coolsculpting πρωτοπορεί χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της Cryolipolysis για την επιλεκτική στόχευση και την εξάλειψη των λιποκυττάρων.

Στις εβδομάδες που ακολουθούν της εφαρμογής τα λιποκύτταρα αυτά απομακρύνονται από τον οργανισμό με έναν απόλυτα φυσιολογικό τρόπο.

Τα αποτελέσματα του coolsculpting είναι μακροχρόνια διότι τα λιποκύτταρα μετά τη θεραπεία μειώνονται για πάντα. Η διαδικασία της κρυολιπόλυσης στοχεύει στην μείωση του τοπικού πάχους, αφήνοντας το δέρμα και τους γύρω ιστούς ανεπηρέαστους.

92% των ασθενών που δοκίμασαν την κρυολιπόλυση είχαν αξιοσημείωτη διαφορά μετά από μία μόνο θεραπεία και 4,7 στους 5 γιατρούς που την εφάρμοσαν έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι.

Κρυολιπόλυση: Σε ποιές περιοχές μπορεί να εφαρμοστεί;

Σε περιοχές που εμφανίζεται συσσωρευμένο τοπικό πάχος. Στην κοιλιά, το πλάι της μέσης, τα μπράτσα, βελτιώνοντας παράλληλα και την ποιότητα του δέρματος, εξαλείφοντας το περιττό λίπος και να βοηθώντας στην απώλεια πόντων στην περιοχή. Εφαρμόζεται, επίσης, με επιτυχία στους γλουτούς (ψωμάκια), το εσωτερικό των μηρών και γενικά σε περιοχές που υπάρχει συσσωρευμένο λίπος, τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες.

Κρυολιπόλυση: Είναι επίπονη ή δύσκολη η εφαρμογή του;

Η διαδικασία της θεραπείας είναι απολύτως άνετη, γρήγορη, εντελώς ανώδυνη και απαιτείται, συνήθως, μόνο μία συνεδρία για την ολοκλήρωσή της. Ιδιαίτερα σημαντικό επίσης είναι το γεγονός πως δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας μετά την εφαρμογή, πρόκειται για μια μη επεμβατική θεραπεία και η επιστροφή στις δραστηριότητες είναι άμεση!

Κρυολιπόλυση: Πως γίνεται η εφαρμογή;

Το σύστημα Coolsculpting της Αμερικανικής εταιρείας Zeltiq, αποτελεί μια επαναστατική μη επεμβατική διαδικασία λιπογλυπτικής σώματος, που χρησιμοποιεί την τεχνολογία της κρυολιπόλυσης για να αποβάλει το λίπος. Η λειτουργία του βασίζεται στην χρήση του ψύχους που αναγκάζει τα λιποκύτταρα να μπουν σε «απόπτωση», δηλαδή να καταστραφούν και στη συνέχεια ν’ αποβληθούν από τον οργανισμό, «φαγοκυττάρωση», με φυσιολογικά βιολογικό τρόπο.

Στο σημεία που επιθυμούμε να γίνει η θεραπεία απλώνεται ένα gel το οποίο καλύπτεται με μια μεμβράνη, πάνω στην οποία στην συνέχεια εφαρμόζεται η ειδική κεφαλή, διαφορετική για κάθε σημείο του σώματος. Μόνο το Coolsculpting διαθέτει την κατοχυρωμένη τεχνολογία Freeze Detect που εξασφαλίζει τα πιο ασφαλή και θεαματικά αποτελέσματα. Η αίσθηση που έχει κανείς κατά τη διάρκεια της θεραπείας είναι αυτή του κρύου στην περιοχή της εφαρμογής. Για κάθε περιοχή του σώματος υπάρχει ειδική, διαφορετική κεφαλή που εφαρμόζεται, συνολικά υπάρχουν 5 κεφαλές.

Κρυολιπόλυση: Πόσες συνεδρίες απαιτούνται και τι διάρκεια έχουν;

Η θεραπεία της Κρυολιπόλυσης χρειάζεται συνήθως μία συνεδρία. Ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής θεραπείας, μια συνεδρία μπορεί να διαρκέσει από 45 λεπτά έως και 2 ώρες περίπου. Από την ανταπόκριση που έχει κάθε επιδερμίδα θα κριθεί αν θα χρειαστεί επαναληπτική συνεδρία. Το τελικό αποτέλεσμα γίνεται ορατό 2-3 μήνες μετά την εφαρμογή.

Κρυολιπόλυση: Υπάρχουν κίνδυνοι ή αντενδείξεις;

Η τεχνολογία κρυολιπόλυσης (coolscultping) είναι απόλυτα ασφαλής χάρη στην ελεγχόμενη διαδικασία ψύξης, ενώ διαθέτει και ενσωματωμένα μέτρα ασφαλείας.

Αντενδείκνυται σε περιπτώσεις που υπάρχει βηματοδότης, διαταραχές στην κυκλοφορία του αίματος, δακτυλίδι στομάχου, σε περιοχές όπου υπάρχει πρόσφατη χειρουργική τομή (μετά το πέρας 6μηνου μπορεί να πραγματοποιηθεί). Αντενδείκνυται επίσης σε καρκινοπαθείς και σε όσους λαμβάνουν αντιπηκτική αγωγή μπορεί να πραγματοποιηθεί κατόπιν συγκατάθεσης του γιατρού τους. Επίσης να μην υπάρχουν μεταλλικά αντικείμενα στο σώμα κατά τη διάρκεια της εφαρμογής.

Κρυολιπόλυση: Ποιο είναι το κόστος της θεραπείας;

Οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με την περιοχή της εφαρμογής και τους στόχους σας. Γι’ αυτό δημιουργείτε μαζί με τον γιατρό – μετά την αξιολόγησή σας – ένα πρόγραμμα θεραπείας, προσαρμοσμένο στο σώμα, τους στόχους και τον προϋπολογισμό σας.

Μπορεί να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες για καλύτερα αποτελέσματα;

Η κρυολιπόλυση μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες μη επεμβατικές θεραπείες, όπως είναι το Endermologie για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και οι ραδιοσυχνότητες (Accent) & (Fractora) για σύσφιξη, προσφέροντας ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

 

Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, πλαστικός χειρουργός , μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS.