Φαλάκρα: Δεν φαντάζεστε τι προσφέρει το… ουασάμπι!

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
φαλάκρα
Συνήθως, αλείφουμε ουασάμπι στο κάτω μέρος μιας λεπτότατης φέτας χαμάτσι, βάζουμε από πάνω λεπτές σαν τσιγαρόχαρτο φέτες νέγκι και έχουμε μπροστά μας μια θεϊκή μπουκιά σούσι. Αλλά το χρησιμοποιούμε και σε σασίμι.

Φαλάκρα – Όμως, η ιαπωνική εταιρεία παρασκευής ουασάμπι Kinin ανακοίνωσε ότι οι χημικές ουσίες που ενυπάρχουν στο ουασάμπι βοηθούν στο να ξαναφυτρώσουν τα μαλλιά πιο γρήγορα από τα τρέχοντα θεραπευτικά σαν τη Rogaine!

Χαράς ευαγγέλια! Για τους φαλακρούς, για τους μελλοντικούς φαλακρούς (ιδαίτερα στις μέρες μας, με το άγχος στα ύψη να κερδίζει τον πόλεμο κατά της τριχοφυΐας στην κεφαλή).

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν επιστημονικές έρευνες για να υποστηρίξουν τα όσα διατείνεται η Kinin, αλλά η συσσωρευμένη έως σήμερα επιστημονική γνώση λέει πως έχει σημειωθεί ότι η χημική ουσία isosaponarin –η οποία ανιχνεύεται στο φυτό ουασάμπι– συντελεί στην παραγωγή ανθρώπινου κολλαγόνου.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, μας προειδοποιούν να μη θεωρήσουμε ότι θα έχουμε αποτελέσματα αν αρχίσουμε να πασαλείβουμε το λαμπερό κρανίο μας με αυτήν την ταλαίπωρη αλοιφή του εμπορίου που μας πλασάρουν ως ουασάμπι.

Το πραγματικό ουσάμπι είναι μια πράσινη ρίζα με έντονη οσμή, της οποίας την άκρη τρίβουμε σε τρίφτη. Και κοστίζει ακριβά.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γι’ αυτό κάποιοι κάνουν πιο γρήγορα φαλάκρα – Τι βρήκαν οι επιστήμονες

Φαλάκρα: Πέντε αλήθειες και ψέματα