Εμμηνόπαυση & DHEA: Καμία παύση στη νεότητα της επιδερμίδας

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
εμμηνόπαυση
Η εμμηνόπαυση είναι μία απαιτητική περίοδος για τη ζωή κάθε γυναίκας, καθώς οι ορμονικές διαταραχές επιφέρουν αλλαγές στον οργανισμό και κατά επέκταση και στην επιδερμίδα. Βασικό πρόβλημα, η χαλάρωση των ιστών του δέρματος, κάτι που γίνεται ιδιαίτερα εμφανές στην περιοχή των ζυγωματικών, στο λαιμό αλλά και στο περίγραμμα του προσώπου. Κάποια επιπλέον συμπτώματα είναι η θαμπή όψη και η ανομοιομορφία στο χρωματικό τόνο.

Μέσα σε 14 χρόνια εκτενούς έρευνας τα επιστημονικά εργαστήρια Vichy, εστίασαν τις μελέτες τους στην DHEA (ή Διϋδροεπιανδροστερόνη), γνωστή και ως ορμόνη νεότητας. Η ορμόνη αυτή παράγεται από τον ανθρώπινο οργανισμό στην ηλικία των 7 ετών και φτάνει στη μέγιστη τιμή της στην ηλικία των 25. Στη συνέχεια αρχίζει και φθίνει μέχρι την εμμηνόπαυση όπου χάνεται το μεγαλύτερο μέρος της.

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν πως η προ-ορμόνη DHEA μπορεί και μεταβολίζεται σε ενεργές ορμόνες και πιο συγκεκριμένα σε τεστοστερόνη και οιστρογόνα και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην διαδικασία γήρανσης της επιδερμίδας.

Ο Δρ. Χρήστος Ζουμπούλης, Διευθυντής στα Τμήματα Δερματολογίας, Αφροδισιολογίας, Αλλεργιολογίας και Ανοσολογίας του Ιατρικού Κέντρου Dessau της Γερμανίας, εξηγεί πώς η DHEA η ορμόνη της νεότητας διεγείρει τη σύνθεση κολλαγόνου και την παραγωγή σμήγματος και πώς μπορεί να συνεισφέρει στην διατήρηση της νεότητας της επιδερμίδας.

Αξιοποιώντας τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης, τα εργαστήρια Vichy στη νέα σειρά Neovadiol δημιούργησαν το 1ο Σύμπλοκο Αναπλήρωσης, ένα συνδυασμό δραστικών συστατικών που μιμείται τη δράση της DHEA και επιδρά σε όλους τους δείκτες νεότητας της επιδερμίδας.

Έτσι, χάρη στη νέα Neovadiol, η επιδερμίδα ανανεώνεται σε όλα τα επίπεδα. Η πυκνότητα και η ελαστικότητα επανέρχονται, η χαλάρωση μειώνεται, το περίγραμμα του προσώπου αναπλάθεται και η λάμψη και η ομοιογένεια αποκαθίστανται.

Φροντίζοντας την επιδερμίδα σας, φροντίζετε τον εαυτό σας και αποκτάτε μια ανεκτίμητη αίσθηση ικανοποίησης και ευζωίας. Η ομορφιά είναι μέρος μίας ολιστικής προσέγγισης και υγιεινού τρόπου ζωής και σίγουρα δεν έχει ηλικία.

Η εμμηνόπαυση μπορεί να είναι μια από τις πιο όμορφες περιόδους της θηλυκής ωριμότητας και, κυρίως, δεν είναι… παύση στις ανάγκες μιας γυναίκας να είναι και νιώθει όμορφη.