Εφίδρωση στην εμμηνόπαυση: Έτσι θα «σβήσετε» τις επιπτώσεις στην επιδερμίδα

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
εμμηνόπαυση
Όταν κοιμάστε το σώμα ξεκουράζεται, αλλά ο υποθάλαμος του εγκεφάλου που ρυθμίζει την θερμοκρασία του σώματός μας όχι. Έχοντας πάνω από 2.000.000 ιδρωτοποιούς αδένες υπό τις διαταγές του για να κρατάει με φυσικό τρόπο όσο πιo σταθερή γίνεται τη θερμοκρασία του σώματος, παραμένει σε επιφυλακή έτοιμος να δώσει εντολή για την έκκριση ιδρώτα σε περίπτωση που η θερμοκρασία ανέβει για οποιονδήποτε λόγο, ημέρα και νύκτα, αποτρέποντας φυσικώς το ενδεχόμενο… υπερθέρμανσης. Στην εμμηνόπαυση, η άνοδος της θερμοκρασίας του σώματος, οι εξάψεις και επομένως και η εφίδρωση είναι πολύ συχνά συμπτώματα.

Κατά την εφίδρωση το δέρμα αποκτάει μια “γυαλάδα” από τον ιδρώτα, ενώ και οι πόροι του είναι πιο εύκολο να κλείσουν με σκόνες και άλλα υλικά. Αυτό επιφέρει μια πιο κουρασμένη, θαμπή και ανομοιόμορφη όψη στην επιδερμίδα.

Παράλληλα, η χαλάρωση και οι ρυτίδες γίνονται πιο έντονες και οι ζώνες που κυρίως πλήττονται είναι τα ζυγωματικά, ο λαιμός και το περίγραμμα του προσώπου.

Στην εμμηνόπαυση μειώνεται δραματικά μία πολύ σημαντική ορμόνη που ονομάζεται DHEA ή ορμόνη νεότητας, που επηρεάζει σημαντικά την επιδερμίδα. Η ορμόνη αυτή παράγεται από τον ανθρώπινο οργανισμό στην ηλικία των 7 ετών και φτάνει στη μέγιστη τιμή της στην ηλικία των 25. Στη συνέχεια αρχίζει και φθίνει μέχρι την εμμηνόπαυση όπου χάνεται το μεγαλύτερο μέρος της.

Παρακολουθήστε το video Ο Δρ. Χρήστος Ζουμπούλης, Διευθυντής στα Τμήματα Δερματολογίας, Αφροδισιολογίας, Αλλεργιολογίας και Ανοσολογίας του Ιατρικού Κέντρου Dessau της Γερμανίας, εξηγεί τη δράση της ορμόνης νεότητας στην επιδερμίδα:

Τα εργαστήρια Vichy, με τη δημιουργία της νέας Neovadiol, αφιέρωσαν 14 χρόνια έρευνας και 13 ευρεσιτεχνίες στη μελέτη της DHEA και στα οφέλη που έχει για την επιδερμίδα και δημιούργησαν ένα Σύμπλοκο Αναπλήρωσης που μιμείται τη δράση της και επηρεάζει όλους τους δείκτες νεότητας της επιδερμίδας.

Έτσι, χάρη στη νέα Neovadiol και τα 5 δραστικά συστατικά [Υαλουρονικό Οξύ+ Hydrovance+ Hepes+ Hedione+ Proxylane] συνδυάζονται με Ιαματικό νερό της Vichy για να αντιμετωπίσουν τις 3 σημαντικές επιπτώσεις της εμμηνόπαυσης στην επιδερμίδα.

  1. Πυκνότητα: Οι στιβάδες της επιδερμίδας ξαναβρίσκουν την πυκνότητα και την ελαστικότητά τους.
  2. Aναδόμηση: Το περίγραμμα του προσώπου αναπλάθεται, η χαλάρωση μειώνεται.
  3. Η λάμψη και η ομοιογένεια αποκαθίστανται.