Δεν θα πιστεύετε τα οφέλη του λεμονιού για την υγεία σας!

  • Iatropedia
Γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες εδώ και δεκαετίες, το λεμόνι βοηθά να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, καθαρίζει το στομάχι σας και θεωρείται ως μέσο καθαρισμού ακόμα και του αίματος.

Τα οφέλη του λεμονιού για την υγεία οφείλονται εν πολλοίς στα πολλά θρεπτικά στοιχεία που περιέχει, όπως βιταμίνη C, βιταμίνη B, φώσφορο, πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. Το λεμόνι είναι ένα φρούτο που περιέχει φλαβονοειδή, τα οποία είναι σύνθετα και του προσδίδουν αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες.

Δείτε πόσα μπορείτε να κερδίσετε αν βάλετε το λεμόνι για τα καλά στη διατροφή σας:

Δυσπεψία και δυσκοιλιότητα: Ο χυμός του λεμονιού βοηθά να θεραπεύσει τα προβλήματα που σχετίζονται με την δυσπεψία και τη δυσκοιλιότητα. Το λεμόνι δρα ως καθαριστής αίματος και παράγοντας αποτοξίνωσης, έτσι, ένα καλό ποτό μετά το γεύμα ή το δείπνο είναι το ανθρακούχο νερό με φρέσκο λεμόνι.

Πυρετός: Ο χυμός του λεμονιού μπορεί να θεραπεύσει ένα άτομο που υποφέρει από κρυολόγημα, γρίπη ή πυρετό. Βοηθά να πέσει ο πυρετός με την αύξηση της εφίδρωσης.

Οδοντιατρική περίθαλψη: Ο χυμός λεμονιού εφαρμόζεται στην περιοχή ενός πονόδοντου και βοηθάει στο να απαλλαγούμε από τον πόνο. Αν κάνετε “μασάζ” στα ούλα με χυμό λεμονιού μπορείτε να σταματήσετε την αιμορραγία, ενώ θα εξαλείψετε και τις κακές οσμές.

Περιποίηση των μαλλιών: Ο χυμός λεμονιού έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στην περιποίηση των μαλλιών σε ευρεία κλίμακα. Εφαρμόζεται στο τριχωτό της κεφαλής και μπορεί να θεραπεύσει προβλήματα όπως η πιτυρίδα, η τριχόπτωση και άλλα. Εάν εφαρμόσετε χυμό λεμονιού απευθείας πάνω στα μαλλιά, μπορεί να δώσετε στα μαλλιά σας μια φυσική λάμψη.

Περιποίηση του δέρματος: Ο χυμός του λεμονιού μπορεί να εφαρμοστεί για να μειώσει τον πόνο από ένα ηλιακό έγκαυμα και από τσιμπήματα εντόμων. Επίσης, μπορεί να εφαρμοστεί στο δέρμα για τη θεραπεία της ακμής και του εκζέματος. Δρα ως ένα μέσο για την αντιμετώπιση της γήρανσης και μπορεί να εξαλείψει τις ρυτίδες και τα σπυράκια. Πίνοντας χυμό λεμονιού σε διάλυμα με νερό και μέλι θα επιτύχετε μια υγιή λάμψη στο δέρμα.

Εγκαύματα: Βάλτε χυμό λεμονιού στην περιοχή ενός παλιού εγκαύματος και θα σας βοηθήσει να ξεθωριάσουν οι ουλές και τα σημάδια, ενώ δεδομένου ότι το λεμόνι είναι ένα φυσικό ψυκτικό μέσο, μειώνει το αίσθημα καψίματος στο δέρμα, όταν έχετε ένα ερεθιστικό έγκαυμα.

Εσωτερική αιμορραγία: Το λεμόνι έχει αντισηπτικές και αντιπηκτικές ιδιότητες και έτσι μπορεί να σταματήσει την εσωτερική αιμορραγία. Μπορείτε να βάλετε λίγο χυμό λεμονιού σε ένα μικρό κομμάτι βαμβάκι και να το τοποθετήστε μέσα στην μύτη σας για να σταματήσετε την ρινορραγία.

Απώλεια βάρους: Αν ένα άτομο πίνει χυμό λεμονιού μαζί με χλιαρό νερό και μέλι, μπορεί να χάσει περισσότερο σωματικό βάρος στο πλαίσιο μια ισορροπημένης δίαιτας.

Αναπνευστικές Διαταραχές: Ο χυμός λεμονιού βοηθά στην ανακούφιση των αναπνευστικών προβλημάτων, όπως μια κρίση άσθματος. Είναι τροφή πλούσια σε βιταμίνη C και βοηθά στην αντιμετώπιση των χρόνιων αναπνευστικών διαταραχών.

Ρευματισμοί: Το λεμόνι είναι επίσης διουρητικό και μπορεί να θεραπεύσει ρευματισμούς και αρθρίτιδα. Βοηθά να καθαρίσετε βακτηρίδια και τοξίνες από το σώμα.

Λοιμώξεις στον λαιμό: Το λεμόνι είναι μια από τις καλύτερες τροφές ενάντια στα προβλήματα που σχετίζονται με λοιμώξεις του λαιμού, εξαιτίας των ισχυρών αντιβακτηριακών του ιδιοτήτων.

Υψηλή αρτηριακή πίεση: Η κατανάλωση χυμού λεμονιού είναι χρήσιμη για τους ανθρώπους που πάσχουν από καρδιακά προβλήματα, διότι περιέχει κάλιο. Ελέγχει την υψηλή αρτηριακή πίεση, τη ζάλη και τη ναυτία, διότι παρέχει μια κατευναστική αίσθηση τόσο στο μυαλό όσο και στο σώμα. Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι χρησιμοποιείται για τη μείωση του ψυχολογικού στρες και της κατάθλιψης.

https://www.organicfacts.net

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νερό με λεμόνι: Που κάνει καλό στην υγεία;

Έξυπνα τρικ για να περάσει γρήγορα ο πονόλαιμος!