Συνεργασία υψηλής σημασίας για Sanofi και Boehringer

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η Sanofi και η Boehringer Ingelheim ανακοίνωσαν ότι βρίσκονται σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Η προτεινόμενη ανταλλαγή αφορά στις δραστηριότητες της Sanofi στον Κτηνιατρικό Τομέα («Merial») αξίας 11,4 δις ευρώ και τον Τομέα Καταναλωτικών Προϊόντων Υγείας (CHC) της Boehringer Ingelheim αξίας 6,7 δις ευρώ. Ο Τομέας Καταναλωτικών Προϊόντων της Boehringer Ingelheim στην Κίνα θα εξαιρεθεί. Στην πρόταση περιλαμβάνεται επίσης μία ακαθάριστη καταβολή μετρητών από την Boehringer Ingelheim στη Sanofi ύψους 4,7 δις ευρώ.

Η ανταλλαγή θα επιτρέψει στη Sanofi να αποκτήσει ηγετική θέση στον Τομέα των Καταναλωτικών Προϊόντων Υγείας με αναμενόμενες pro forma πωλήσεις ύψους περίπου 5,1 δις ευρώ για το 2015 και παγκόσμιο μερίδιο αγοράς κοντά στο 4,6%1. Οι πωλήσεις του τομέα καταναλωτικών προϊόντων της Boehringer Ingelheim (εξαιρουμένης της Κίνας) εκτιμώνται περίπου στο 1,6 δις ευρώ για το 2015 και είναι σε μεγάλο βαθμό συμπληρωματικές σε αυτές του τομέα καταναλωτικών προϊόντων της Sanofi, τόσο στα προϊόντα όσο και στις γεωγραφικές περιοχές.

Η περιορισμένη, ως τώρα, θέση της Sanofi στον τομέα CHC στην Γερμανία και την Ιαπωνία θα βελτιωθεί με την προσθήκη των προϊόντων της Boehringer Ingelheim επεκτείνοντας την παρουσία της σε κατηγορίες που είναι στις προτεραιότητες της. Η Sanofi θα αποκτήσει πρόσβαση σε επώνυμα προϊόντα όπως Σπασμολυτικά φάρμακα, φάρμακα του Γαστρεντερικού, βιταμίνες, μέταλλα και συμπληρώματα διατροφής (VMS) και αναλγητικά καθώς και φάρμακα που αφορούν στο Βήχα και το Κρυολόγημα. Ο Τομέας Καταναλωτικών Προϊόντων της Sanofi στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και την Ασία θα διευρυνθεί επίσης σημαντικά, προσφέροντας στην εταιρεία ηγετική θέση σε σημαντικές χώρες και θεραπευτικές κατηγορίες.