Συνεργασία αιχμής με το Johns Hopkins για πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η Sanofi Genzyme, η εξειδικευμένη παγκόσμια επιχειρησιακή μονάδα της Sanofi, ανακοίνωσε ερευνητική συνεργασία με την Iατρική Σχολή Johns Hopkins στο θεραπευτικό πεδίο της Πολλαπλής Σκλήρυνσης.

Η συνεργασία αυτή θα εστιάσει στην ανάπτυξη νέων στρατηγικών με στόχο την κατανόηση των υποκείμενων αιτίων που οδηγούν στην εξέλιξη της νόσου.  Μια κοινή επιτροπή από τη Sanofi Genzyme και το Κέντρο Πολλαπλής Σκλήρυνσης Johns Hopkins (Johns Hopkins Multiple Sclerosis Center) θα καθοδηγούν τη συνεργασία, που θα αξιοποιήσει συγκεκριμένες τεχνολογίες και μεθοδολογίες ώστε να αναπτυχθούν νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση της εξέλιξης της νόσου.

Ως ένα από τα μεγαλύτερα κλινικά και ερευνητικά κέντρα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση παγκοσμίως, το Johns Hopkins Multiple Sclerosis Center προσφέρει ένα μεγάλο φάσμα τεχνογνωσίας και νέων ερευνητικών προσεγγίσεων, που συμπληρώνουν τις ερευνητικές προτεραιότητες του τμήματος Πολλαπλής Σκλήρυνσης της Sanofi Genzyme.

Το χαρτοφυλάκιο της Sanofi Genzyme, στη διερεύνηση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης, περιλαμβάνει συνεργασίες με ακαδημαϊκά ιατρικά κέντρα που ερευνούν την παθογένεση της νόσου και την ανάπτυξη νέων μεθόδων θεραπευτικής προσέγγισης.

Ανάμεσα τους περιλαμβάνονται η αναγνώριση βιοδεικτών για την εξέλιξη της νόσου και η διερεύνηση στρατηγικών με στόχο την αντιμετώπιση της νευροεκφύλισης, του βασικού παράγοντα που οδηγεί σε αναπηρία στην Πολλαπλή Σκλήρυνση.