Συνεργασία αιχμής για ελληνική εταιρία με πολυεθνικό φαρμακευτικό ‘Όμιλο

  • Iatropedia
Νέα, σημαντική συνεργασία για την ελληνική φαρμακευτική αγορά εγκαινιάζουν ο Όμιλος εταιρειών RAFARM ελληνικών συμφερόντων και η πολυεθνική εταιρεία SANDOZ, που είναι μέλος του Ομίλου της NOVARTIS.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Η συνεργασία περιλαμβάνει την ανάληψη της αποκλειστικής αντιπροσώπευσης και προώθησης στην Ελλάδα, μερικών εκ των σημαντικότερων φαρμακευτικών προϊόντων της SANDOZ. Ο κ. Άρης Μητσόπουλος, αντιπρόεδρος RAFARM δήλωσε ότι: «πρόκειται για μια σημαντική συνεργασία για τη RAFARM που έρχεται σε μια αντίστοιχα ιστορική στιγμή για μας, με την επέτειο των 40 χρόνων μας. Το όνομα SANDOZ είναι παγκοσμίως αναγνωρίσιμο και σήμερα, μέλος της μεγαλύτερης φαρμακευτικής εταιρίας στον κόσμο NOVARTIS. Για την RAFARM η συμφωνία αυτή αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα επιχειρηματικής ανάπτυξης. Ενισχύουμε την παρουσία μας στην εγχώρια αγορά και συγχρόνως, με την συνεχή διεύρυνση των διεθνών δραστηριοτήτων και την ανάπτυξη των εξαγωγών μας, οι προοπτικές είναι ιδιαίτερα θετικές».

Ο επικεφαλής της SANDOZ στην Ελλάδα κ. Θοδωρής Δημόπουλος, πρόσθεσε δε ότι «είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η SANDOZ συνεργάζεται με τον Όμιλο RAFARM για την προώθηση 6 εκ των σημαντικότερων προϊόντων μας. Προχωρήσαμε στη συνεργασία μας με τη RAFARM και τη VELKA, καθώς η άρτια οργάνωση, οι σύγχρονες υποδομές, αλλά και η δυναμική τους, συνάδουν με τη στρατηγική μας, για την εξασφάλιση της πρόσβασης των ασθενών σε ποιοτικό γενόσημο φάρμακο. Είμαστε βέβαιοι, πως έχουμε διασφαλίσει την βέλτιστη εκπροσώπηση των προϊόντων μας, στην Ελλάδα».

Η συνεργασία αφορά τις δραστικές ουσίες ραμιπρίλη, ραμιπρίλη με υδροχλωροθειαζίδη, παντοπραζόλη, βαλσαρτάνη, αμλοδιπίνη και ατορβαστατίνη.