Προγεμισμένη σύριγγα για την έγχυση φαρμάκου κατά της ωχράς κηλίδας

  • Iatropedia
Από 16 Φεβρουαρίου 2015, η νέα μορφή της ρανιμπιζουμάμπης σε προγεμισμένη σύριγγα, είναι πλέον διαθέσιμη στους ασθενείς και επαγγελματίες υγείας και στην Ελλάδα.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Είναι ειδικά σχεδιασμένη για ενδοϋαλοειδική έγχυση και αποτελεί μια πρωτοποριακή τεχνολογική αλλαγή στον τρόπο ενδοϋαλοειδικής χορήγησης, η οποία στοχεύει στην ελαχιστοποίηση των ανεπιθύμητων ενεργειών, καθώς και στην βελτίωση της διαδικασίας χορήγησης.

Η προγεμισμένη σύριγγα της Novartis προσφέρει ευκολότερη και ασφαλέστερη χορήγηση, μειώνοντας τα αρχικά βήματα προετοιμασίας της έγχυσης τα οποία με τη συμβατική διαδικασία γίνονται υπό μη στείρες συνθήκες. Ένα ειδικό σημείο σχεδιασμού είναι το μη ελκυόμενο έμβολό. Σ

ε αντίθεση με τις συμβατικές σύριγγες το μη ελκυόμενο έμβολο της προγεμισμένης σύριγγας ρανιμπιζουμάμπης εμποδίζει την είσοδο μη στείρου αέρα, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο επιμόλυνσης. Επιπρόσθετα εξασφαλίζει μεγαλύτερη ακρίβεια της δοσολογίας, βελτιώνοντας έτσι την αποτελεσματικότητα. Επιπλέον, η ευκολία της προετοιμασίας και της χορήγησης μειώνουν τον χρόνο αναμονής για τους ασθενείς και βελτιώνουν την εμπειρία τους από την ενδοϋαλοειδική χορήγηση.