Η Pfizer Hellas για άλλη μια φορά στην κορυφή των εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η Pfizer Hellas διακρίθηκε, για ακόμη μια χρονιά, ως η εταιρεία με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα, κατακτώντας την πρώτη θέση στην κατηγορία των επιχειρήσεων με πάνω από 250 εργαζόμενους, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του Great Place to Work Institute Hellas.

Η εταιρεία κατατάσσεται για τρίτη χρονιά μεταξύ των κορυφαίων της λίστας, καθώς στις αντίστοιχες έρευνες τα έτη 2015 και 2014 είχε λάβει την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα.

Το βραβείο, εκ μέρους της Pfizer Hellas, παρέλαβαν κατά την πρόσφατη τελετή απονομής, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Jim Sage και η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, κ. Ειρήνη Παγανοπούλου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και πολυπληθής ομάδα εργαζομένων της εταιρείας, που γιόρτασαν τη σημαντική αυτή διάκριση.

«Η ανάδειξη της Pfizer Hellas ως το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον είναι εξαιρετική τιμή για όλους μας, καθώς αποτελεί αναγνώριση της δύναμης της εταιρικής μας κουλτούρας ενώ παράλληλα ενισχύει τη δέσμευσή μας να συνεισφέρουμε στη βελτίωση της Υγείας στην Ελλάδα και να είμαστε η καλύτερη επιλογή για τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες μας. Αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανος για τους ανθρώπους μας και την κουλτούρα που έχουμε δημιουργήσει μαζί», δήλωσε ο κ. Sage.

Η κ. Παγανοπούλου προσέθεσε ότι «Στην Pfizer Hellas επενδύουμε διαρκώς στη δημιουργία και στη διατήρηση σχέσεων συνεργασίας, εμπιστοσύνης και σεβασμού της προσωπικότητας κάθε εργαζόμενου. Πεποίθησή μας είναι ότι, πέρα και πάνω από τις επιμέρους πρακτικές, ένα σπουδαίο εργασιακό περιβάλλον χτίζεται πάνω στις διαχρονικές αξίες που χαρακτηρίζουν τις σχέσεις και τις συμπεριφορές μας. Θέλουμε να είμαστε μια εταιρία που στοχεύει ψηλά και πετυχαίνει με τη συμμετοχή όλων των ανθρώπων της. Μια ομάδα που τολμά, που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, που μαθαίνει από τις εμπειρίες της, που επενδύει σε κάθε ένα από τα μέλη της και εξελίσσεται μαζί τους. Η βράβευσή μας στο πλαίσιο των Best Workplaces 2017 αποτυπώνει τη δύναμη αυτής της κουλτούρας, αναδεικνύοντας ότι είμαστε μια εταιρεία με πραγματικά χαρούμενους ανθρώπους, οι οποίοι αντλούν ικανοποίηση από τη δουλειά τους. Κι αυτό είναι που μας κάνει περισσότερο υπερήφανους.»

Η έρευνα Best Work Places διεξάγεται για 15η χρονιά από τον οργανισμό Great Place to Work Institute Hellas και την ακαδημαϊκή συνδρομή του ALBA Graduate Business School, ενώ στη φετινή έρευνα συμμετείχαν συνολικά 64 εταιρείες, διαφόρων μεγεθών και από ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων.

Η επιλογή και η κατάταξη των εταιρειών διενεργείται μέσα από δύο άξονες αξιολόγησης:
-Τις ανώνυμες και εμπιστευτικές απαντήσεις των εργαζομένων κάθε εταιρείας σε ένα ειδικά μελετημένο ερωτηματολόγιο 58 ερωτήσεων.
-Τις πολιτικές και πρακτικές της διοίκησης του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας που καταγράφονται και αναλύονται με αποδεικτικά στοιχεία σε 2 ειδικά σχεδιασμένα ερωτηματολόγια.

Η ερευνητική διαδικασία εξετάζει και αξιολογεί 5 βασικούς παραμέτρους του εργασιακού περιβάλλοντος, που είναι η αξιοπιστία της διοίκησης, ο σεβασμός προς τους εργαζομένους, το αίσθημα δικαιοσύνης που υπάρχει στην εταιρεία, η υπερηφάνεια που νιώθουν οι εργαζόμενοι και η συντροφικότητα που αναπτύσσεται.